http://Rick%20ter%20Maat http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat

Partner

  • Sector: Maritime & Offshore
  • Dienst: Corporate finance

‘Kennis is van geen waarde, tenzij je deze in de praktijk brengt.’

De quote van Heber J. Grant breng ik in praktijk bij JBR als partner, waar ik elke dag mijn kennis en ervaring inbreng bij de meest diverse en ingrijpende vraagstukken op het snijvlak van strategie en finance in de maritieme en offshore-sector.

In 2015 ben ik gestart bij JBR, en werd ik door Kees van Biert geïntroduceerd en wegwijs gemaakt in de maritieme en offshore-sector. Het is een hele tastbare sector. We weten allemaal hoe goederen over wereld verscheept worden en hoe belangrijk dat is. Daarnaast gaat het om flinke transacties, dat maakt het des te interessanter. Samen met het dedicated sectorteam van JBR adviseren we maritieme bedrijven tijdens overnametrajecten, maar ook rond waarderingen, financiering en strategie. Een leuke bijkomstigheid van deze sectorfocus, is dat de bedrijven die we bijstaan over de hele wereld zitten. Daarbij profiteren we ook van het internationale netwerk waar we deel van uitmaken, Global M&A Partners. We werken graag samen met een plaatselijke partner tijdens het traject van een internationale transactie, die kan ons helpen met aspecten als de lokale wetgeving en bepaalde culturele gewoonten.

Register Valuator

Na een postdoctorale studie Business Valuation aan de RSM Erasmus University, ben ik nu één van de 300 beëdigde Register Valuators, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuations (NIRV). Business Valuation wordt steeds professioneler en relevanter heeft een strategische waarde, mede door de veranderende overnamemarkt. In een wereld met veel onzekerheid en kortere levenscycli van bedrijven, is het inzichtelijk maken van risico’s belangrijker dan ooit tevoren.

Partner bij JBR

Sinds begin 2021 hoor ik bij het partnerteam van JBR. Partner worden – mee-ondernemen – is iets wat ik altijd al wilde en het voelt fantastisch om dit te mogen doen.

 

 

Alle referenties

Mijn referenties.

Type actualiteit
Alle referenties
Alle actualiteiten

Mijn actualiteiten.

Type actualiteit

nieuws

Maritime & Offshore Newsletter Towage

De maritieme industrie staat aan de vooravond van een grote transformatie. Lees de newsletter.

Lees meer

JBR adviseert Kramer Group

nieuws

Overname Kramer Group zorgvuldig begeleid

Lees het interview met André Kramer over de overname door QTerminals en de rol van JBR

Lees meer

JBR Strategie, Corporate Finance, Restructuring

nieuws

JBR in meerdere expertisegebieden in kopgroep advieswereld

JBR heeft voor sector Scheepvaart Diamond ontvangen en drie keer Platinum rating gekregen.

Lees meer

evenementen

Bezoek ons op de Offshore Energy Exhibition & Conference

Op 28 en 29 november hebben we een stand op de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC)  in RAI Amsterdam. De uitgelezen gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Lees meer

nieuws

GMAP Maritime & Offshore Newsletter Shipping

Welke opties heeft u als exploitant om uw schepen zo strategisch en efficiënt mogelijk in te zetten? Vragen als deze en andere komen aan bod.

Lees meer

JBR nieuwsbrief Harbour Towage

nieuws

GMAP Maritime & Offshore Newsletter Sustainable Harbour Towage

Over de invloeden van strengere regelgeving op het gebied van milieu, slimmere sleepboten en de behoefte aan meer efficiëntie.

Lees meer

JBR adviseert klanten in de sector Ports & Terminals

nieuws

GMAP Maritime and Offshore Newsletter Ports & Terminals

In deze Nieuwsbrief van GMAP Maritime and Offshore worden de ontwikkelingen rond havens, de poorten voor vracht en mensen beschreven, met aandacht voor de M&A-activiteiten .

Lees meer

nieuws

Bezoek studenten Financial Study Groningen

Studenten op bezoek van Financial Study Association Groningen (FSG) tijdens hun Advisory Tour. Ze volgen een workshop over waarderen. Lees over hun ervaringen.

Lees meer

nieuws

Onze klanten hebben een blind vertrouwen in ons

Interview in Brookz: ‘Als collega’s vangen we elkaar op, er wordt onderling veel gespard en daarnaast houden we de closing dinners voor onze klanten ook hier op kantoor’

Lees meer

nieuws

Rick ter Maat nieuwe partner van JBR

Consultancy.nl sprak met Rick over deze bijzondere prestatie, zijn liefde voor het vak en zijn ervaringen bij het kantoor uit Zeist.

Lees meer

Alle actualiteiten