http://Rick%20ter%20Maat http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat

Partner

  • Sector: Maritime & Offshore
  • Dienst: Corporate finance

‘Kennis is van geen waarde, tenzij je deze in de praktijk brengt.’

De quote van Heber J. Grant breng ik nu in praktijk bij JBR als partner, waar ik elke dag mijn kennis en ervaring inbreng bij de meest diverse en ingrijpende vraagstukken op het snijvlak van strategie en finance in de maritieme en offshore-sector.

Na mijn bachelor Bedrijfseconomie en master Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen ging ik direct bij een corporate finance kantoor aan de slag. Daar raakte ik betrokken bij bedrijfsovernames en waardering- en financieringsvraagstukken. Ik werkte aan complexe financiële analyses, memoranda en markt- en sectoronderzoeken.

Na 2 jaar startte ik bij JBR. Al snel werd ik door Kees van Biert geïntroduceerd en wegwijs gemaakt in de maritieme en offshore-sector. Ik wist nog nauwelijks iets van die sector, maar daar kwam snel verandering in. Het is een hele tastbare sector. We weten allemaal hoe goederen over wereld verscheept worden en hoe belangrijk dat is. Daarnaast gaat het om flinke transacties, dat maakt het des te interessanter. Samen met het dedicated sectorteam van JBR adviseren we maritieme bedrijven tijdens overnametrajecten, maar ook rond waarderingen, financiering en strategie. Een leuke bijkomstigheid van deze sectorfocus, is dat de bedrijven die we bijstaan over de hele wereld zitten. Daarbij profiteren we ook van het internationale netwerk waar we deel van uitmaken, Global M&A Partners. We werken graag samen met een plaatselijke partner tijdens het traject van een internationale transactie, die kan ons helpen met aspecten als de lokale wetgeving en bepaalde culturele gewoonten.

Register Valuator

Na een postdoctorale studie Business Valuation aan de RSM Erasmus University, ben ik nu één van de 300 beëdigde Register Valuators, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuations (NIRV). Business Valuation wordt steeds professioneler en relevanter heeft een strategische waarde, mede door de veranderende overnamemarkt. In een wereld met veel onzekerheid en kortere levenscycli van bedrijven, is het inzichtelijk maken van risico’s belangrijker dan ooit tevoren.

Partner bij JBR

Sinds begin 2021 hoor ik bij het partnerteam van JBR. Partner worden – mee-ondernemen – is iets wat ik altijd al wilde en het voelt fantastisch om dit te mogen doen.

 

 

Alle actualiteiten

Mijn actualiteiten.

Type actualiteit
Alle actualiteiten