icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen

|Meer infomatie

JBR M&A transactie

Cyan Renewables en DEME

JBR trad op als M&A adviseur voor Cyan Renewables

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit:
Rick ter Maat, Ronald van Rijn en Rogier Tigchelaar

Auteur: Ronald van Rijn 🇳🇱

Cyan Renewables verwerft het schip Groenewind van DEME.

JBR heeft Cyan Renewables bijgestaan.

Cyan Renewables, een portfolio-bedrijf van Seraya Partners, heeft de overname van een 100% belang in Groenewind afgerond, een geavanceerd Service Operations Vessel (SOV). Dit ultramoderne schip, slechts 2 jaar oud, was voorheen eigendom van DEME en is gestationeerd in België. Het opereert onder een 17-jarig langetermijncontract, gewijd aan het onderhouden van offshore windparken. Groenewind heeft een opmerkelijke eigenschap als ’s werelds eerste DP2-geavanceerde dynamische positionering SOV met een dubbele romp.

Het geavanceerde ontwerp maakt veilige bemanningsoverdracht mogelijk, zelfs bij uitdagende golfhoogtes, en het behoudt effectief zijn positie in ruwe zeeën. Het schip is zeer energie-efficiënt, met de nadruk op het verminderen van brandstofverbruik, en is uitgerust met een ingebouwd systeem voor warmteterugwinning.
Met zijn beweging gecompenseerde loopbrug en daughtercraft zorgt Groenewind voor de hoogste veiligheid en comfort voor zijn bemanning van 24 nautische leden en technici tijdens hun operaties op zee.

 

 

 

Feiten en cijfers

Cyan Renewables

Cyan Renewables is gevestigd in Singapore en is het eerste puur op offshore wind gerichte rederij in Azië, actief in de groeiende offshore windindustrie:

  • Cyan Renewables streeft ernaar de groei van de offshore windsector te versnellen door te investeren in een toegewijde vloot van windmolenpark-ondersteunende schepen, waaronder Cable-Lay Vessels (CLV), Service Operation Vessels (SOV) en Wind Turbine Installation Vessels (WTIV).
  • Het bedrijf heeft als missie de voorkeurspartner te zijn voor ontwikkelaars van windmolenparken en rederijen, en zo de overgang naar een groenere toekomst in de wereld te faciliteren.
  • Cyan heeft meer dan twee decennia ervaring in de offshore winddienstverleningsindustrie en heeft succesvol meer dan 50 offshore windmolenparken beheerd.
  • Samen met Seraya Partners heeft het bedrijf ambitieuze plannen om de komende drie jaar een ultramoderne vloot ter waarde van US$ 1 miljard in te zetten in belangrijke regio’s in Azië en Europa.

 

DEME

DEME is actief in baggerwerken, landaanwinning, maritieme infrastructuur, offshore-energie en milieusanering:

  • Het bedrijf heeft meer dan 145 jaar ervaring en beschikt over 5.000 vakbekwame professionals.
  • DEME heeft meer dan 100 specialistische schepen in hun vloot.
  • Het SOV Groenewind was geen kernactiviteit en werd daarom verkocht aan Cyan Renewables.
  • DEME heeft een sterke wereldwijde aanwezigheid en exploiteert één van de grootste en meest technologisch geavanceerde vloten van schepen.

 

 

 

 

 

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat 🇳🇱
Partner

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn 🇳🇱
Managing Partner JBR

http://Rogier%20Tigchelaar

Rogier Tigchelaar 🇳🇱
Senior Consultant Corporate Finance