Bedrijfsovername

Een strategische bedrijfsovername vloeit voort uit een duidelijk gedefinieerde strategische doelstelling om de eigen marktpositie te versterken. Deze bedrijfsovername kan gericht zijn op een directe concurrent, waardoor het eigen bedrijf na de overname kan groeien door toegang te krijgen tot de producten, diensten, klanten en/of het marktaandeel van het overgenomen bedrijf. Maar ook een bedrijf dat buiten de kernactiviteiten van het eigen bedrijf valt, kan worden verworven, bijvoorbeeld vanwege nieuwe technologieën of aanvullende competenties die nieuwe mogelijkheden bieden.

Onze Corporate Finance adviseurs werken nauw met u samen om een overnameadvies en zoekprofiel op te stellen. Met deze gedegen aanpak gaan we aan de slag, waarbij we u voortdurend informeren, adviseren en het volledige overnameproces kunnen begeleiden.
Onze aanpak is gebaseerd op een grondige analyse van uw strategische doelen en behoeften, waarbij we streven naar een optimale match tussen uw bedrijf en de potentiële overnamekandidaten. We begrijpen het belang van een weloverwogen en zorgvuldige keuze bij het selecteren van een geschikt overnameobject.

Als een bedrijf wil groeien, kunnen wij als JBR hen helpen andere bedrijven over te nemen.

We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsovernames en hebben uitgebreide ervaring en expertise op dit gebied. Tijdens het hele proces staan we aan uw zijde als betrouwbare en deskundige partners. We bieden u waardevolle inzichten en advies om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Of het nu gaat om het coördineren van due diligence, het onderhandelen over de transactievoorwaarden of het opstellen van een succesvol integratieplan, onze Corporate Finance adviseurs hebben de expertise om u door elke fase van het overnameproces te leiden.

Bedrijfsovername met Ronald van Rijn bij JBR

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

U kunt het contactformulier invullen of een verzoek tot terugbellen achterlaten.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Belangrijke overwegingen bij bedrijfsovernames

Bij bedrijfsovernames zijn er essentiële aspecten waar u op moet letten

Een bedrijfsovername is een proces van zorgvuldige planning en strategische besluitvorming. Het kopen of verkopen van een bedrijf is een uitdagend proces, maar we zien het als een kans om uw doelen te bereiken. Het nemen van de juiste beslissingen is cruciaal wanneer u een bedrijf wilt overnemen. Bedrijven houden rekening met verschillende criteria die relevant zijn voor hun sector en doelstellingen bij het overwegen van een bedrijfsovername. Er zijn verschillende essentiële aspecten die in acht moeten worden genomen:

  • Strategische fit: Zorg ervoor dat het over te nemen bedrijf strategisch aansluit bij uw doelstellingen en plannen.
  • Financiële gezondheid: Voer een grondige controle uit van de financiële situatie van het bedrijf.
  • Juridische aspecten: Laat een gedegen juridisch onderzoek uitvoeren naar contracten en mogelijke risico’s.
  • Klanten: Onderzoek het klantenbestand, de marktpositie en de concurrenten.
  • Personeel: Bekijk het personeelsbestand en beoordeel de vaardigheden, culturele compatibiliteit en eventuele arbeidsverplichtingen.
  • Waardering: Laat een waardebepaling uitvoeren.

Deze essentiële aspecten spelen een belangrijke rol bij het nemen van weloverwogen beslissingen tijdens een bedrijfsovername. Door deze aspecten in overweging te nemen en advies in te winnen dat op maat is afgestemd, vergroot u de kans op een succesvolle en waardevolle bedrijfsovername die aansluit bij uw strategische doelstellingen. We zijn beschikbaar om u te ondersteunen bij diverse vraagstukken, met onze uitgebreide dienstverlening, brede kennis en ruime ervaring op het gebied van Corporate Finance, Strategy, Restructuring en Interim & Governance.

Ons onderscheidend vermogen

Persoonlijk advies van onze bedrijfsovername adviseurs

Wij hebben begrip voor de uitdagingen en complexiteit die gepaard gaan met het overnemen van bedrijven. Daarom hebben we onze deskundige bedrijfsovername adviseurs beschikbaar gesteld om u te voorzien van persoonlijk advies. Onze adviseurs hebben een uitgebreide achtergrond en jarenlange ervaring in verschillende sectoren. Ze staan klaar om u te begeleiden bij het waarderen van bedrijven, het identificeren van potentiële kansen en het uitvoeren van grondig due diligence-onderzoek, met als doel maximale waardecreatie te realiseren.

Objectieve blik en neutraal advies is onze bekwaamheid voor uw succes! Wij zijn er voor u met onze toewijding, expertise en zorgvuldigheid voor elk detail. Wij zullen ervoor zorgen dat uw bedrijfsoverdracht soepel verloopt en aan uw verwachtingen en doelstellingen voldoet.

Onze bedrijfsovername adviseurs helpen u met advies dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en uitdagingen. Wij bieden praktische oplossingen die u kunnen helpen bij het overwinnen van obstakels en het maximaliseren van waarde tijdens het overdrachtsproces.

Bij JBR streven we naar een uitzonderlijke ervaring voor u gedurende het gehele bedrijfsoverdrachtsproces. Onze ondersteuning is uitgebreid, van de initiële planning en strategieontwikkeling tot de daadwerkelijke transactie en nazorgfase. Wij zijn er klaar voor u te begeleiden en te adviseren, zodat u met vertrouwen en gemoedsrust door het proces kunt gaan.

http://Twee%20mannen%20schudden%20de%20hand%20bij%20JBR

JBR dé juiste keuze

Advies Bedrijf Overname

Onafhankelijk en transparant

We werken altijd vanuit een onafhankelijke adviesrol. Een open manier van zakendoen, die inmiddels heel wat opdrachtgevers aan ons heeft gebonden en menig ambassadeur oplevert.

Diepgaande sectorkennis

JBR adviseert en begeleidt bedrijven in sectoren waar de belangen en uitdagingen groot zijn — Maritime & Offshore, Energy & Environment, Healthcare, Food & Agri, Industrial Markets en Digital & Technology.

Dedicated teams

We werken nauw samen met u in specifiek samengestelde projectteams, bestaande uit corporate finance adviseurs, strategen en researchers. De adviseurs van JBR fungeren graag als vertrouwd sparringpartner en zijn gecommitteerd om voor u het beste resultaat te bereiken. Die werkwijze wordt door klanten zeer gewaardeerd.

http://Onafhankelijk%20en%20transparant

Onafhankelijk en transparant

http://Diepgaande%20sectorkennis

Diepgaande sectorkennis

http://Jarenlange%20ervaring

Jarenlange ervaring

Neem persoonlijk contact op met het team

Wilt u een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs aangaan over het bovenstaande, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat
Partner

http://Rocher%20Hulst

Rocher Hulst
Principal