Sinds 1984

JBR is een onafhankelijk adviesbureau.

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau met een traditie in strategische vraagstukken, corporate finance en herstructurering van bedrijven. In de meest brede zin maar met een focus op zes sectoren. Daarin zijn we zeer goed ingevoerd en dat maakt ons tot een gesprekspartner die scherpe analyses naar uw dagelijkse praktijk helpt door te vertalen. We creëren graag overzicht én inzicht.

We helpen u alle scenario’s helder te krijgen om te komen tot een verantwoorde en stevig onderbouwde beslissing.

Juist de combinatie van strategie, corporate finance en restructuring maakt het mogelijk om complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. De professionaliteit is vastgelegd in kwaliteitssystemen en in een aantoonbaar trackrecord.

Realistisch, energiek en ‘hands on’.

 

JBR is een onafhankelijk adviesbureau voor strategie, corporate finance en restructuring
JBR is een onafhankelijk adviesbureau voor strategie, corporate finance en restructuring

Het belang van de onderneming staat altijd voorop.

Wij willen door de sectorkennis die we in huis hebben, een logische keus zijn voor een ondernemer. Reken op helder en onafhankelijk denkwerk en een advies dat niet in abstractie blijft hangen. Maar waarmee we u daadwerkelijk op het spoor zetten van nieuwe kansen en uw ambities concreet perspectief krijgen.

Onze opdrachtgevers zijn de besluitvormers binnen beursgenoteerde ondernemingen, familiebedrijven, investeerders en banken, zowel in Nederland als (ver) daarbuiten. We zijn dan ook actief in een wereldwijd netwerk.

We geloven in een flexibele benadering met multidisciplinaire teams en een nauwe samenwerking, uitmondend in langdurige relaties. Wij zijn sterk gecommitteerd aan onze klanten.

Een klant van JBR wordt een relatie voor het leven.

Mensen maken het verschil.

Naast onze sectorkennis zijn het uiteraard onze mensen die het verschil maken. Het team van JBR is een krachtige mix van verschillende mensen die elkaar aanvullen. Er is bij ons veel saamhorigheid. Wij willen morgen beter zijn dan vandaag. JBR kent allerlei overlegsituaties waarbij kennis gedeeld wordt maar ook iedereen uitgedaagd wordt om vraagstukken voor te leggen. Een lerende organisatie in alle opzichten.

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich kunnen blijven ontwikkelen.

Nu en in de toekomst.

 

JBR is een onafhankelijk adviesbureau voor strategie, corporate finance en restructuring
foto met als onderwerp dat JBR goede doelen sponsort

MVO – scholing, cultuur en gezondheidszorg.

We hebben in 2017 het UAF als sponsordoel gekozen. Het UAF is een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van gevluchte studenten en professionals. Vluchtelingen komen hier met veel kennis en ervaring. Ze verdienen het dat dit benut wordt en dat ze de beste kansen krijgen in ons land. Het internationale karakter van ons bureau vraagt om multicultureel denken en we stimuleren onze werknemers ook om te blijven leren. Hiermee omarmen we van ontwikkelingsdoelstellingen van de VN:  SDG 4 – Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen

We zijn sinds 2014 sponsor van de IDFA. Dit is het grootste en meest toonaangevende documentairefestival ter wereld. Het biedt ons de gelegenheid om een filmavond te organiseren voor goede relaties.

De documentaire die we kiezen heeft altijd een link met ons werk en hedendaagse trends. Na de film volgt een inhoudelijk nagesprek met de filmmaker of met deskundigen.

Sinds 2024 zijn we Vriend van het Rode Kruis.

 

De geschiedenis van JBR.

JBR is een onafhankelijk adviesbureau dat sinds 1984 bestaat.  Onze wortels lig­gen in Rotterdam, waar het kantoor des­tijds werd opgericht door de naamgevers van het adviesbureau: Jeltsma, Van Biert en Randoe, waarvan alleen de B – van Kees van Biert – nog verbonden is aan JBR.

Hoewel JBR al sinds begin jaren negen­tig weg is uit Rotterdam, doet het advies­kantoor nog steeds veel deals in de mari­tieme en offshore-sector. De Rotterdamse haven is nooit uit zicht geraakt. Sinds we in Zeist zitten, hebben we meer deals gedaan in de Rotterdamse haven dan toen JBR nog in Rotterdam zat. We kunnen de zaken op afstand veel beter beoordelen.

De roots van JBR liggen in Rotterdam

Because we understand your world.

We kennen de dilemma’s waar u voor staat en helpen u uw keuzes op degelijk denkwerk te funderen. Omdat we ‘the best and the brightest’ aan boord hebben. En omdat we uw wereld door en door kennen. Zo brengen we al sinds 1984 de meest complexe kwesties terug tot de kern. Kunt u wat denk- en verbeeldingskracht gebruiken, dan denken we graag met u mee.