icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen.

|Meer informatie
X

Onafhankelijk advies

Onze werkwijze

We ondersteunen uw bedrijf bij corporate finance vraagstukken door het bieden van ondersteuning bij het aantrekken van risicodragend en vreemd vermogen, het waarderen van ondernemingen en het begeleiden van de aan- en verkoop van bedrijven. Altijd vanuit een onafhankelijke adviesrol; wij zijn niet verbonden aan een investeringsmaatschappij of kredietverstrekker. Dit waarborgt de onafhankelijkheid van onze adviseurs. Zij blijven de ‘waarom’-vraag stellen, ook als u liever iets anders hoort. Deze werkwijze heeft geleid tot een groot aantal trouwe opdrachtgevers. Zij hechten aan onze onafhankelijkheid en zijn een langdurige werkrelatie met ons aangegaan.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

U kunt het contactformulier invullen of een verzoek tot terugbellen achterlaten.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Onze diensten

De adviseurs van JBR beseffen dat de verkoop van uw onderneming een impactvolle gebeurtenis is. We prepareren het marketingmateriaal en organiseren een passend verkoopproces dat aansluit bij uw verkoopcriteria. Als procesmanager coördineren wij de afstemming met andere adviseurs, zoals accountants, advocaten en fiscalisten, zodat het proces zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt.

We helpen ondernemers bij het acquireren van bedrijven. Om groei en schaalvergroting te realiseren, aanvullende competenties te verwerven, de strategische marktpositie te verbeteren of anderszins. We begeleiden het gehele proces van de discrete benadering van een overnamekandidaat tot aan closing van de transactie. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het opzetten van een overnamestrategie en het identificeren van overnamekandidaten.

Bedrijfswaardering

Met hun diepgaande kennis van het waardecreatieproces, kunnen de waarderingsexperts van JBR u in uiteenlopende situaties helpen bij het inzichtelijk maken van de waarde en waardedrijvers van uw onderneming.

Groeikapitaal

Ondernemers hebben niet zelden groeiplannen waarvoor extern groeikapitaal benodigd is. De adviseurs van JBR kunnen uw business plan toetsen en eventueel vertalen naar een financieel en investeringsplan. Hiermee kan risicodragende financiering worden opgehaald onder (durf)investeerders en kunnen uw groeiambities worden gerealiseerd.

 

We kunnen ondernemers helpen de financiering van hun onderneming of projecten te structureren en te arrangeren. Hiertoe past JBR financiële modellering en scenario-analyses toe en heeft JBR toegang tot een uitgebreid netwerk onder banken en alternatieve schuldverstrekkers.

http://Bedrijfsovername%20met%20Ronald%20van%20Rijn%20bij%20JBR

JBR dé juiste keuze

Financieel advies

Onafhankelijk en transparant

We werken altijd vanuit een onafhankelijke adviesrol. Een open manier van zakendoen, die inmiddels heel wat opdrachtgevers aan ons heeft gebonden en menig ambassadeur oplevert.

Diepgaande sectorkennis

JBR adviseert en begeleidt bedrijven in sectoren waar de belangen en uitdagingen groot zijn — Maritime & Offshore, Food & Agri, Healthcare, Energy & Materials Transition, Industrial Markets en Digital & Technology.

Dedicated teams

We werken nauw samen met u in specifiek samengestelde projectteams, bestaande uit corporate finance adviseurs, strategen en researchers. De adviseurs van JBR fungeren graag als vertrouwd sparringpartner en zijn gecommitteerd om voor u het beste resultaat te bereiken. Die werkwijze wordt door klanten zeer gewaardeerd.

http://Onafhankelijk%20en%20transparant

Onafhankelijk en transparant

http://Diepgaande%20sectorkennis

Diepgaande sectorkennis

http://Jarenlange%20ervaring

Dedicated teams

De waardebepaling van uw onderneming

Geregistreerde Business Valuators

Business valuation ofwel bedrijfswaardering speelt een belangrijke rol bij strategische waardecreatie, koop, verkoop of het samengaan van bedrijven, financieringsvraagstukken en disputen tussen aandeelhouders of met de fiscus. Maar ook voor bedrijven in financieel zwaar weer die gebruik willen maken van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

De objectieve waarderingen van ons Corporate Finance team vormen een uitstekende basis voor dergelijke situaties. Wilt u met een goed gevoel een transactieproces of de onderhandelingen ingaan, zorg dan voor een gedegen bedrijfswaardering van uw onderneming. Onze bij het NiRV geregistreerde Register Valuators helpen u graag verder.

JBR heeft drie Business Valuators in dienst: Rocher Hulst, Rick ter Maat en Occo van der Hout

Met deze vragen helpen we u graag

Een strategische bedrijfsovername gebeurt veelal om de eigen marktpositie vanuit een vastgestelde strategische doelstelling te verbeteren. Het overgenomen bedrijf kan een directe concurrent zijn, zodat het eigen bedrijf na de bedrijfsovername kan groeien door de overgenomen producten/diensten, klanten en/of het marktaandeel. Ook een bedrijf buiten de eigen core business kan opgekocht worden, bijvoorbeeld vanwege nieuwe technologieën of aanvullende competenties die mogelijkheden bieden.

Samen met u maken onze Corporate Finance adviseurs een overnameadvies en zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren, adviseren en het gehele overnameproces kunnen begeleiden.

Wanneer een onderdeel van uw bedrijf voor verkoop in aanmerking komt, loopt u vaak tegen heel specifieke problemen aan. De verkoop van een bedrijfsonderdeel vraagt om een gedegen carve-out strategie.

De Corporate Finance adviseurs van JBR ondersteunen u bij het inventariseren van de carve-out onderdelen en aandachtspunten. Ook kunnen we een bedrijfswaardering de carve-out business opstellen. Daarnaast kan JBR u helpen bij de carve-out zelf. We zorgen ervoor dat u snel een verkoopklaar bedrijf aan potentiële kopers kunt presenteren.

Steeds meer bedrijven gebruiken joint ventures om hun strategie te realiseren. Doorgaans resulteert een joint venture in een gezamenlijke dochteronderneming waarbij krachten gebundeld worden. Beide participerende partijen blijven volledig zelfstandig en geen van de partijen heeft in de joint venture een meerderheidsbelang.

Joint ventures zijn vaak complex en kunnen uitermate gevoelig zijn. In een joint venture gaan bedrijven met verschillende achtergronden en visies samenwerken. Niet elke onderneming heeft zelf de vereiste competenties in huis om ondanks tegengestelde belangen de doelstellingen van de samenwerking te realiseren. Het is belangrijk om concrete afspraken te maken en deze goed vast te leggen.

JBR heeft ruim 35 jaar ervaring en kennis om de specifieke belangen als minderheids-, meerderheids- of 50/50-aandeelhouder optimaal te beschermen. We helpen u daar graag bij.

Ondernemers kunnen tegenwoordig niet meer blind vertrouwen op het verkrijgen en continueren van hun ondernemingsfinanciering.

De bankenwereld is sterk veranderd en deze veranderingen zijn van structurele aard. Banken zijn zeer kritisch geworden en verlenen niet zomaar krediet. Banken en andere financieringsinstellingen vragen bedrijven om een gedegen onderbouwing en risicoanalyse van hun plannen. Durfinvesteerders wensen duidelijk omtrent welk probleem een (jonge) onderneming oplost met haar nieuwe product of dienst, het marktpotentieel, de go-to-market strategie en het verdienmodel. Pas dan is het mogelijk om ondernemingsfinanciering te verkrijgen.

JBR kan uw plannen niet alleen valideren, maar ook vertalen naar kasstromen en een goed onderbouwde financieringsbehoefte. Onze Corporate Finance adviseurs beschikken over expertise om u deskundig te kunnen adviseren over het aantrekken van risicodragend en vreemd vermogen.

Neem persoonlijk contact op met het team

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande graag een keer willen sparren met één van onze adviseurs, dan staan wij hier geheel voor open.

Sterker nog, wij kijken ernaar uit!

 

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat
Partner

http://Rocher%20Hulst

Rocher Hulst
Principal