Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

U kunt het contactformulier invullen of een verzoek tot terugbellen achterlaten.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

http://JBR%20is%20actief%20in%20de%20sector%20Energy%20&%20Environment

JBR dé juiste keuze

sector kennis

Track record

JBR heeft meer dan 30 jaar ervaring in de Energy & Materials Transition sector. Opdrachtgevers zijn onder andere energieleveranciers, netbeheerders, overheden, equipment leveranciers, installatiebedrijven, bedrijven actief op het gebied van duurzaamheid, smart city & mobiliteit en toeleveranciers aan de sector.

Dedicated team

Het JBR Energy & Materials Transition team heeft uitgebreide ervaring met vraagstukken binnen het Energy & Materials Transition domein op zowel strategisch als corporate finance en herstructureringgebied, veelal binnen het private domein maar zeker ook op het publiek-private snijvlak.

Het team werkt ook sectoroverstijgend, bijv. op belangrijke thema’s als offshore wind en waterstof in combinatie met ons Maritiem & Offshore cluster waarvan verschillende leden van het Energy & Materials Transition team ook deel uitmaken.

Internationaal netwerk

JBR heeft naast een kantoor in Nederland ook een kantoor in Belgie met een sterke focus op de Energy & Materials Transition sector. Wij werken samen aan opdrachten die de landsgrenzen overstijgen. JBR is tevens lid van REACH, het internationale M&A netwerk waarbij internationale vraagstukken gezamenlijk opgepakt worden.

Tevens geeft JBR in samenwerking met REACH de twee-jaarlijkse Energy & Environment newsletter uit. Iedere newsletter heeft een specifiek actueel thema.

http://Onafhankelijk%20en%20transparant

Track record

http://Diepgaande%20sectorkennis

Dedicated team

http://Jarenlange%20ervaring

Internationaal netwerk

JBR Installatiemarkt monitor 2023 – Rapport van fusies en overnames in de installatiesector

Deze Installatiemarktmonitor bevat een beknopt en informatief overzicht van fusies en overnames in de Nederlandse installatiesector. Met deze monitor willen we u inzicht verschaffen in de belangrijkste ontwikkelingen en een indicatie geven van de potentiële waarde van uw bedrijf.
U leest hem in zijn geheel op deze pagina of u kunt hem downloaden als pdf.

Voor deze bedrijven heeft het team een strategietraject gedaan of fusies en overnames

Bekijk deze film met onze visie op deze dilemma’s.

  1. Wie draagt bij aan de investeringen voor de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie? Fossiele brandstoffen zullen uiteindelijk vervangen moeten worden en de huidige instabiele energiesituatie maakt de noodzaak hiertoe extra duidelijk
  2. Wat is de optimale mix in duurzame bronnen en wat doen we met de bestaande infrastructuur? Hoe gaan we om met de fluctuerende output van duurzame bronnen?
  3. Welke rol kunnen laadpalen en opslagsystemen (batterijen) spelen in het helpen balanceren van de grid? Wat is hierbij het verdienmodel?
  4. De electriciteitsconsumptie neemt toe en opwekking gebeurt steeds vaker decentraal. Hoe passen we de infrastructuur van het huidige netwerk hierop aan of vormen lokale smart grids het antwoord?
  5. Ondanks de grote vraag en trend naar duurzame energie blijven investeringen in fossiele energiebronnen de komende jaren noodzakelijk. Fossiele bronnen blijven tot 2050 een belangrijk deel van de energiemix uitmaken.

 

Maak een afspraak met onze sectorspecialisten

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande graag een keer willen sparren met één van onze adviseurs, dan staan wij hier geheel voor open.

Sterker nog, wij kijken ernaar uit!

 

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Rik%20van%20Meirhaeghe

Rik van Meirhaeghe
Managing Partner JBR Belux

Gijs Hulscher
Associate

http://Rogier%20Tigchelaar

Rogier Tigchelaar
Senior Consultant Corporate Finance

http://Merijn%20Veltkamp

Merijn Veltkamp
Associate

http://Jelmer%20Haites

Jelmer Haites
Business Analyst

http://Alexander%20Rutten

Alexander Rutten
Business Analyst

Onze actuele referenties van de Energy & Materials Transition sector

Onze actuele artikelen van de Energy & Materials Transition sector