JBR M&A transactie

Resolve Marine en Boluda Towage

JBR heeft Resolve Marine in het verkooptraject bijgestaan als Corporate Finance adviseur.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit: Rick ter Maat en Charlotte Zoller

Auteur: Rick ter Maat
Resolve Marine

Resolve Marine verkoopt haar activiteiten in Gibraltar aan Boluda.

JBR heeft Resolve Marine gedurende het verkooptraject bijgestaan als Corporate Finance adviseur.

Het verkoopproces werd door JBR begeleid van de voorbereiding van marketingdocumentatie en marktbenadering en een uitgebreid due diligence-proces, tot aan de uiteindelijke closing in Gibraltar. Partijen werkten nauw samen gedurende het gehele proces.

Feiten en cijfers

Resolve Marine

Resolve Marine is een wereldleider op het gebied van scheeps- en vaartuigbergings-, reddings-, noodrespons- en gespecialiseerde maritieme diensten. Resolve Marine is opgericht in 1984 en is gevestigd in Fort Lauderdale, Florida. De onderneming heeft commerciële kantoren, responsmagazijnen en depots in de Verenigde Staten, Europa, Afrika en Azië.

 

 

Boluda Towage

Boluda Towage is een familiebedrijf en wereldleider in maritieme dienstverlening. De onderneming biedt klantgerichte sleepdiensten in belangrijke havens over de hele wereld. Boluda is te vinden in 100 havens, exploiteert een vloot van meer dan 400 schepen in 18 landen op continenten in Europa, Afrika, Azië en Latijns-Amerika en biedt ook offshore- en oceaansleepdiensten, en bergingsoperaties.

Boluda

 

7 februari 2024

Persbericht

Boluda verwerft de haven sleepoperaties en vloot van Resolve in Gibraltar.

Boluda Towage heeft de de sleepdienst activiteiten en de vloot van vier sleepboten overgenomen. JBR heeft Resolve Marine als Corporate Finance-adviseur ondersteund bij de verkoop.

Het familiebedrijf Resolve Marine werd opgericht door Joseph E. Farrell Jr. Farrell. Hij kocht de eerste sleepboten en diende als kapitein en eigenaar toen hij bergingsoperaties voor de scheepvaart in Florida en het Caribisch gebied lanceerde begin jaren ’80.

Resolve Marine werd officieel opgericht in 1984. In 2015 verwierf Resolve Marine Steel Mac Ltd., een in Gibraltar gevestigde duik-, bergings- en maritieme dienstverlener, en TP Towage, de enige aanbieder van havensleepdiensten in en rond de haven van Gibraltar. De overname van deze twee bedrijven weerspiegelt Resolve’s voortdurende toewijding om haar wereldwijde responsmogelijkheden te verbeteren en een klantgerichte aanpak te handhaven in de maritieme dienstverleningssector.

“De havenoperaties van Gibraltar maken sinds 2015 deel uit van de Resolve Marine-familie. We zijn verheugd dat Boluda Towage de enorme waarde ziet van de onderneming, die de haven van Gibraltar bedient en dit toevoegt aan haar portfolio van sleepdiensten in belangrijke wereldhavens,” aldus Joseph Farrell III, adjunct CEO van Resolve Marine.

De overname zet de uitbreiding van Boluda voort op de internationale markt en versterkt haar strategische aanwezigheid voor maritieme dienstverlening in de Straat van Gibraltar, de toegangspoort van de Atlantische Oceaan naar de Indische Oceaan via de Middellandse Zee. Meer dan 100.000 schepen passeren jaarlijks het gebied. Met de overname van de activiteiten in Gibraltar, breidt het scala aan diensten uit dat Boluda lokaal kan bieden aan haar klanten.

JBR heeft Resolve Marine bijgestaan gedurende het gehele verkoopproces, van de voorbereiding, marketingdocumentatie en marktbenadering, tot aan een uitgebreid due diligence-proces en de closing, waarbij partijen nauw samenwerkten gedurende het proces.

“We zijn vereerd om deel uit te maken van deze succesvolle deal en danken onze klant, Resolve Marine, voor het vertrouwen dat ze ons hebben geschonken om hen te adviseren bij deze transactie,” aldus Rick ter Maat.

 

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat
Partner

http://Charlotte%20Zoller

Charlotte Zoller
Consultant Corporate Finance