http://Rogier%20Tigchelaar http://Rogier%20Tigchelaar

Rogier Tigchelaar

Senior Consultant Corporate Finance

  • Sector: Maritime & Offshore, Energy & Environment
  • Dienst: Corporate finance

‘It’s not the strongest species that survives, nor the most intelligent, but the most responsive to change.’

Verandering is de constante factor van het leven. Bedrijven zijn constant bezig met veranderen door onder andere opzoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten. Maar niet altijd heb je invloed op de verandering. Soms overkomt het je gewoon. Het is daarom van belang hoe je hiermee omgaat.

In 2012 heb ik een knie-ongeluk gehad dat mijn leven op zijn kop zette. Een verandering van mijn leven volgde waarbij ik een nieuwe koers moest uitzetten. Door te kijken naar de mogelijkheden en mijzelf aan te passen aan de nieuwe situatie heb ik nieuwe kansen gecreëerd.

Dit geldt ook voor mijn werk, waar ik bedrijven help met financierings- of transactievraagstukken die onder andere anticiperen op marktontwikkelingen of kansen aangrijpen. Het liefst doe ik dit in de context van de samenleving een beetje beter maken.

De eerste stap van mijn nieuwe koers was het behalen van mijn MSc BA Investment Management aan de Business School van de Universiteit Tilburg. Tijdens mijn studie ben ik in contact gekomen met Kempen & Co waar ik vervolgens bijna vijf jaar heb gewerkt, ruim drie jaar hiervan als beleggingsstrateeg.

Gedurende mijn loopbaan heb ik alle levels van het prestigieuze CFA (Chartered Financial Analyst) programma behaald. Een vervolgstap in mijn carrière richting Corporate Finance heeft mij geleid tot een functie als adviseur bij JBR. Hier krijg ik de kans om financieel analytische en organisatorische vraagstukken uit te werken en samen met de opdrachtgever tot een oplossing te werken.

Alle referenties

Mijn referenties.

Type actualiteit
Alle referenties