icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen

|Meer infomatie

JBR M&A transactie

Peka Kroef en Frespo

JBR trad op als M&A adviseur voor de aandeelhouders van Peka Kroef.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit: Ronald van Rijn, Rogier Tigchelaar en Boudewijn van der Hart.

 

 

Auteur: Ronald van Rijn 🇳🇱
Peka Kroef aardappel gratin bij referentie JBR

Peka Kroef neemt Frespo over van Nimbus.

JBR begeleidde de aandeelhouders van Peka Kroef bij de acquisitie van Frespo.

Peka Kroef wilde haar productiecapaciteit uitbreiden vanwege de volledige benutting van haar huidige capaciteit en de toenemende vraag. Met de overname van Frespo versterkt Peka Kroef haar positie als toonaangevende speler in de markt voor koelverse aardappelproducten en breidt het haar capaciteit fors uit om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige aardappelproducten te voldoen.

Peka Kroef is een voorloper op het gebied van milieubewuste en circulaire processen. In haar duurzaamheidsrapport komt de aandacht voor milieu en klimaat duidelijk naar voren dankzij gebruik van onder andere restwarmte uit eigen processen en circulaire reststromen door waterzuiveringstechnieken. Dankzij de toename in capaciteit kan Peka Kroef voldoen aan de bestaande markt- en klantvraag en efficiënter inspelen op groeimogelijkheden in nieuwe markten en segmenten. Bovendien creëert het nieuwe mogelijkheden voor verdere innovatie en ontwikkeling voor duurzame en circulaire processen en producten.

Feiten en cijfers

Peka Kroef

Peka Kroef heeft haar wortels in de Peel, een van oudsher hoogveengebied in de provincie Noord-Brabant. De familie Kroef behoort tot de allereerste Peel-pioniers.

  • De onderneming is opgericht in de jaren ‘70 door Gerard Kroef en is, inmiddels samen met zijn zoon Bart Kroef, nauw betrokken. Edwin Holleman is algemeen directeur en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding
  • Peka Kroef behoort al 50 jaar tot de toonaangevende fabrikanten en is gespecialiseerd in koelverse aardappelproducten voor de foodservice en retail en de consumentenmarkt
  • De onderneming kent een sterke marktpositie en is met gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse klanten een belangrijke toeleverancier

Frespo

Frespo (hiervoor Aviko Cuijk) was decennialang een succesvol onderdeel van de Aviko Groep. Nimbus heeft in de afgelopen periode Aviko Cuijk fabriek verzelfstandigd en ziet Peka Kroef als de ideale partner om de onderneming succesvol voort te zetten.

  • Frespo richt zich op stoomverse en voorgekookte aardappelproducten voor de Foodservice- en Business-to-Industry-markten in heel Europa
  • Het bedrijf heeft 49 SKU’s en een productiecapaciteit van 35kt per jaar
  • Er is één productielijn voor voorgekookte producten met ongeveer 23kt per jaar en één productielijn voor stoomverse producten met ongeveer 12kt per jaar

 

Odiliapeel, 18 maart 2024

Persbericht

Aardappelverwerker Peka Kroef B.V. heeft op 14 maart 2024 een overeenkomst getekend met investeringsmaatschappij Nimbus met betrekking tot de overname van aardappelverwerker Frespo B.V..

Met de overname van Frespo versterkt Peka Kroef haar positie als toonaangevende speler in de markt voor koelverse aardappelproducten en breidt het haar capaciteit fors uit om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige aardappelproducten te voldoen. Door de toename in capaciteit kan Peka Kroef niet alleen beter voldoen aan de bestaande markt- en klantvraag, maar kan ze ook efficiënter inspelen op groeimogelijkheden die nieuwe markten en segmenten bieden. Deze strategische zet zal de operationele efficiëntie verbeteren en nieuwe mogelijkheden creëren voor innovatie en ontwikkeling van producten.
Nimbus is erg enthousiast over de succesvolle verzelfstandiging van, en ontwikkelingen bij, Frespo in de afgelopen periode en ziet in Peka Kroef de ideale partner om de onderneming succesvol voort te zetten en uit te breiden. Frespo is een succesvolle zelfstandige onderneming geworden en Nimbus ziet veel kansen en mogelijkheden naar de toekomst toe voor de bestaande stakeholders bij Frespo, inclusief haar werknemers, in deze combinatie met Peka Kroef.

“Met Peka Kroef als nieuwe eigenaar van Frespo, kijken we vol vertrouwen naar de toekomst van Frespo en haar werknemers. Het afgelopen jaar hebben we samen met Nimbus intensief en succesvol gewerkt aan de verzelfstandiging van Frespo, waardoor we een solide en kwalitatief hoogstaand bedrijf hebben opgebouwd. Als onderdeel van Peka Kroef krijgt Frespo nu de kans om samen met Peka Kroef te focussen op nieuwe groeimogelijkheden en verdere ontwikkeling,” zegt Anouk ter Laak, CEO van Frespo.
“De acquisitie van Frespo markeert een belangrijke mijlpaal voor ons mooie familiebedrijf”, aldus Edwin Holleman, CEO van Peka Kroef. “We zijn ervan overtuigd dat deze strategische stap ons zal helpen om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten en nieuwe mogelijkheden te verkennen voor groei en innovatie. Het gecommitteerde team in Cuijk en hun jarenlange expertise op het gebied van de productie van koelverse aardappelproducten zal ons helpen onze positie als toonaangevende speler in de aardappelverwerkingsindustrie verder te verstevigen.”

Peka Kroef kijkt met vertrouwen uit naar een succesvolle integratie van de activiteiten in Cuijk. Dit om klanten blijvend te kunnen voorzien van hoogwaardige aardappelproducten met een maximale leverperformance en service.

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn 🇳🇱
Managing Partner JBR

http://Rogier%20Tigchelaar

Rogier Tigchelaar 🇳🇱
Senior Consultant Corporate Finance

http://Boudewijn%20van%20der%20Hart

Boudewijn van der Hart 🇳🇱
Business Analyst