Business Valuation

Bedrijfswaardering, ook wel bekend als business valuation, speelt een essentiële rol bij het creëren van strategische waarde, fusies, bedrijfsovername, financiële vraagstukken, overname advies en het oplossen van geschillen tussen aandeelhouders of met de fiscus. Het is ook van groot belang voor bedrijven die in financieel moeilijke omstandigheden verkeren en gebruik willen maken van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Ons Corporate Finance team voert objectieve waarderingen uit die dienen als een solide basis voor dergelijke situaties. Als u met vertrouwen een transactieproces of onderhandelingen wilt ingaan, is een grondige bedrijfswaardering van uw onderneming van cruciaal belang. Onze drie Register Valuators, geregistreerd bij het NiRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators), staan klaar om u hierbij te helpen

Bij JBR geloven we dat een goede bedrijfswaardering van cruciaal belang is voor diverse zakelijke transacties

Wij begrijpen het belang van het nauwkeurig bepalen van de waarde van een bedrijf of bedrijfsactiviteit. Onze deskundige adviseurs gebruiken bedrijfswaardering als een waardevolle methode om inzicht te krijgen in de waardedrijvers, financiële gezondheid, groeimogelijkheden en toekomstperspectieven van een onderneming. Dankzij een grondige bedrijfswaardering kunt u met vertrouwen de onderhandelingen aangaan en het zorgt ook voor transparantie en duidelijkheid voor alle betrokken partijen.

JBR adviseert bij Business Valuation

Een solide fundament vormt de basis voor een hoogwaardige waardebepaling

Welke aspecten moeten worden overwogen bij Business Valuation?

Bij Business Valuation zijn er diverse aspecten die van belang zijn om rekening mee te houden. In het onderstaande overzicht worden enkele van de belangrijkste aspecten die bijdragen aan een succesvolle en waardevolle bedrijfswaardering besproken:

  • Interne analyse: Een gedegen analyse van de historische financiële en andere gegevens biedt waardevolle inzichten in de waardedrijvers van uw onderneming.
  • Externe analyse: Het begrijpen van de marktomstandigheden en concurrentieveld waarin het bedrijf opereert.
  • Waarderingstechniek: Door gebruik te maken van één of passende waarderingsmethoden kan recht worden gedaan aan de context van de vraagstelling.
  • Toekomstgerichtheid: Het beoordelen van de toekomstige vooruitzichten van het bedrijf is zowel inspirerend als stimulerend.
  • Risico’s: Het identificeren en mitigeren van risico’s is van groot belang voor het waarborgen van de stabiliteit en veerkracht van het bedrijf en daarmee de waarde.
  • Professionele waardebepaling: Een degelijke waardebepaling is gebaseerd op een zorgvuldige onderbouwing en gedocumenteerde bevindingen.

Het zorgvuldig overwegen van deze aspecten draagt bij aan een professionele en goed onderbouwde bedrijfswaardering. Door de sterke punten en groeipotentie van het bedrijf te benadrukken, trekken we investeerders en potentiële partners aan, wat leidt tot succesvolle zakelijke transacties en waardecreatie. We staan klaar om u te ondersteunen bij diverse vraagstukken door middel van onze uitgebreide dienstverlening, brede kennis en ruime ervaring op het gebied van Corporate FinanceStrategieHerstructurering en Interim & Governance.

Ons onderscheidend vermogen

Registered Business Valuators (RV’s) bieden waardevol inzicht in uw bedrijf

De afgelopen jaren heeft het vakgebied van bedrijfswaarderingen zich ontwikkeld tot een gerespecteerde professie. Bij JBR beschouwen we bedrijfswaarderingen als een specialisme waar we trots op zijn. Ons team telt maar liefst 3 geregistreerde bedrijfswaardeerders (RV’s). Met hun diepgaande kennis en uitgebreide ervaring kunt u bij ons rekenen op een gedegen en professionele aanpak van uw waardebepalingsvraagstuk. Ons streven is om u de best mogelijke service te bieden en uw vertrouwen te verdienen.

Een professionele waardering is belangrijk. Onze erkende RV’s zijn getraind en gekwalificeerd om relevante aspecten te wegen en een degelijk onderbouwde waardering op te stellen.

Een professionele en goed onderbouwde waardering van uw onderneming geeft u een stevige basis om de onderhandelingen met vertrouwen tegemoet te treden. Dit geeft u de mogelijkheid een onderbouwde en geïnformeerde positie in te nemen en uw belangen effectief te behartigen.

Met onze Register Valuators (RV’s) bent u verzekerd van een professionele en gestructureerde aanpak van uw business valuation. Door onze kennis van de markt en onze toewijding aan kwaliteit en methodes en technieken kunnen wij uw waardebepalingsvraagstuk op een hoog niveau aanpakken.

JBR heeft drie business valuators: Rocher Hulst, Rick ter Maat en Occo van der Hout

De waardebepaling van uw onderneming

De geregistreerde Business Valuators bij JBR

 

 

 

http://JBR,%20de%20juiste%20keuze.

JBR dé juiste keuze

Business Valuation advies

Onafhankelijk en transparant

We werken altijd vanuit een onafhankelijke adviesrol. Een open manier van zakendoen, die inmiddels heel wat opdrachtgevers aan ons heeft gebonden en menig ambassadeur oplevert.

Diepgaande sectorkennis

JBR adviseert en begeleidt bedrijven in sectoren waar de belangen en uitdagingen groot zijn — Maritime & Offshore, Energy & Environment, Healthcare, Food & Agri, Industrial Markets en Digital & Technology.

Dedicated teams

We werken nauw samen met u in specifiek samengestelde projectteams, bestaande uit corporate finance adviseurs, strategen en researchers. De adviseurs van JBR fungeren graag als vertrouwd sparringpartner en zijn gecommitteerd om voor u het beste resultaat te bereiken. Die werkwijze wordt door klanten zeer gewaardeerd.

http://Onafhankelijk%20en%20transparant

Onafhankelijk en transparant

http://Diepgaande%20sectorkennis

Diepgaande sectorkennis

http://Jarenlange%20ervaring

Jarenlange ervaring

Neem persoonlijk contact op met het team

Wilt u een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs aangaan over het bovenstaande, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat
Partner

http://Rocher%20Hulst

Rocher Hulst
Principal