Nieuwsbrief

Nieuwsbrief : Kennis voor morgen

Lees de M&A editie van de nieuwsbrief.

Auteur: Iemke Imhof
JBR adviseert Kramer Group

Met trots presenteren wij onze resultaten van 2023 en vieren de successen. We werken hard aan nieuwe cases en M&A transacties. Verwacht van ons diepgewortelde sectorkennis, een uitgebreid netwerk en up-to-date werkwijzen.

Onze aanpak gaat verder dan enkel adviseren. We denken met u mee, handelen in uw belang en opereren internationaal met een uitgebreid netwerk. Door onze nauwe samenwerking met klanten bouwen we duurzame relaties op. Onze expertise strekt zich uit over zes specifieke sectoren waar we ons op richten, wat ons tot een gesprekspartner van formaat maakt. We zijn in staat om scherpe analyses te maken die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse praktijk.

Heeft u vragen of mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een koffiegesprek of via ons team. Duurzame persoonlijke relaties zijn belangrijk voor ons. U kunt ons altijd bellen of mailen voor vrijblijvend advies.

Graag nemen we u mee in een aantal van onze deals van het eerste halfjaar van 2023.

Het team van JBR

JBR adviseert Kramer Group

M&A transactie: QTerminals verwerft een meerderheidsbelang in Kramer Group

JBR trad op als M&A-adviseur voor Kramer Group, het enige onafhankelijke multi-user depot in het Maasvlakte-gebied. Het bedrijf opereert op zes verschillende locaties met netwerktoegang tot de belangrijkste terminals, waarvan vijf zich bevinden op de Maasvlakte en één in de Eem-/Waalhaven. Daarnaast biedt het drie transportmogelijkheden via spoor, water en weg.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit: Rick ter Maat, Alexander Beyleveldt, Melvin Zandstra en Boudewijn van der Hart.
Zij hebben de aandeelhouders van Kramer Group gedurende het gehele proces bijgestaan.

 

M&A transactie: Cyan Renewables verwerft het schip Groenewind van DEME

JBR heeft Cyan Renewables bijgestaan ​​bij de overname van het schip Groenewind van de DEME Group. Het dealteam van JBR bestaat uit: Rick ter Maat, Ronald van Rijn en Rogier Tigchelaar.

Cyan Renewables, een portfoliobedrijf van Seraya Partners, heeft de overname van een 100% belang in Groenewind voltooid, een geavanceerd Service Operations Vessel (SOV). Dit state-of-the-art schip, slechts 2 jaar oud, was eerder eigendom van DEME en is gestationeerd in België. Het opereert onder een 17-jarig langetermijncontract en is toegewijd aan het onderhoud van offshore windmolenparken.

Groenewind heeft een belangrijke onderscheiding als ’s werelds eerste DP2-geavanceerde dynamische positionering twin-hulled SOV. Het geavanceerde ontwerp maakt veilige bemanningsoverdracht mogelijk, zelfs bij uitdagende golfhoogtes, en het handhaaft effectief zijn positie in ruwe zeeën. Het schip is zeer energiezuinig, met de nadruk op het verminderen van brandstofverbruik, en is uitgerust met een ingebouwd systeem voor warmteterugwinning van afval.

 

Mensen in een laboratorium die wielen aan het behandelen zijn.

M&A transactie: NPM Capital neemt een meerderheidsbelang in HQ Group

JBR begeleidde de aandeelhouders van HQ Group bij de transactie.
Investeringsmaatschappij NPM Capital is toegetreden tot HQ Group als nieuwe meerderheidsaandeelhouder.
Het dealteam van JBR: Ronald van Rijn, Onno Sloterdijk, Thomas van Amerongen en Suut Tang
HQ Group is marktleider op het gebied van ontwikkeling, productie, reiniging en het hergebruik van innovatieve en hoogwaardige verpakkingsoplossingen voor de hightech- en semiconductor industrie, onder andere voor de chips van ASML.
NPM Capital is een investeringsmaatschappij met een flexibele investeringshorizon primair gericht op de lange termijn. Zij helpen participaties door te groeien naar een volgende fase van ontwikkeling in schaal en professionaliteit.

M&A transactie: Denso neemt Certhon volledig over

Denso verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Certhon
Het dealteam van JBR Harold Brummelhuis en Kees van Biert  begeleidde de aandeelhouders van Certhon.
Met deze samenwerking ontstaat een bijzondere en sterke combinatie om de ontwikkeling van techniek in de glastuinbouw te versnellen.Certhon ontwikkelt wereldwijd grootschalige glastuinbouwprojecten.
In 2020 werd al een minderheidsbelang verkregen.
DENSO Corporation (DENSO) is de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld.
JBR begeleidde de aandeelhouders van Certhon bij beide transacties.

 

M&A transactie: Overname Heating service voor VDK Groep

JBR begeleidde de aandeelhouders van Heating Service Installatietechniek B.V bij de overname door VDK Groep.
Het dealteam van JBR: Ronald van Rijn en Rogier Tigchelaar
Vanwege het ontbreken van opvolging binnen de onderneming, is er een verkoopproces gestart om de continuïteit te waarborgen.Heating Service is een vooraanstaande installateur op het gebied van werktuigbouwkunde, met een sterke focus op warmtepomptechnologie.
VDK Groep is een technisch dienstverlener in Nederland en voert werkzaamheden uit in het segment elektrotechniek, beveiligingstechniek, klimaattechniek, building intelligence en Infratechniek.

 

Financiering: JBR haalt groeikapitaal op voor RealFaceValue

JBR Corporate Finance trad op als adviseur voor RealFaceValue en de oprichter.
Het team van JBR Corporate Finance bestaat uit: Caspar van der Geest, Rocher Hulst en Lisan Hutten.
JBR heeft geholpen bij het opstellen van een presentatie voor investeerders, het opzetten van een financieel model, het identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals het onderhandelen over en adviseren bij de structurering van de deal, het opstellen van de term sheet en de uiteindelijke transactiedocumentatie.

RealFaceValue is een Nederlands MedTech-bedrijf, die actief is op de markt voor medische esthetiek en cosmetica. Het bedrijf heeft succesvol € 1,5 miljoen opgehaald in een Serie A-financieringsronde met een consortium van zeven investeerders.

 

JBR adviseert Watcherr

Financiering: JBR haalt groeikapitaal op voor Watcherr

JBR Corporate Finance trad op als adviseur voor Watcherr en de oprichter.
Het team van JBR Corporate Finance bestaat uit: Frank Hermans, Rik van Meirhaeghe en Valentijn Destoop
JBR heeft geholpen bij het opstellen van een presentatie voor investeerders, het opzetten van een financieel model, het identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals het onderhandelen over en adviseren bij de structurering van de deal en het opstellen van de term sheet.

Watcherr, een Belgisch MedTech-bedrijf kwam in 2021 met een systeem op de markt dat plug-and-play werkt met een smartwatch, die patiënten dragen samen met hun smartphone. In België, Verenigd Koninkrijk en Canada wordt er al gebruik gemaakt van Watcherr.

 

Case: Commercial due diligence voor investeringsbeslissing

JBR is door Smile Invest benaderd om voorafgaand aan het besluit tot het acquireren van een meerderheidsbelang in FMTC een commercial due diligence (CDD) uit te voeren.

Het advies van Merijn Veltkamp, Margo Blikman en Alexander Rutten betrof het gedetailleerd valideren van de onderliggende drivers in het informatiememorandum en het onderzoeken van het toekomstperspectief van de onderneming.

Door middel van een gedegen interne- en externe analyse, uitgebreide interviews en financiële toets heeft JBR het opgestelde informatiememorandum gevalideerd.

JBR heeft een goed onderbouwd CDD-rapport opgeleverd waarbij is gekeken naar de diverse eindmarkten, de markt voor trainingscertificaten en het concurrentieveld. Met dit rapport heeft Smile Invest een afgewogen investeringsbeslissing kunnen nemen.

 

Een feloranje reddingsboot met drie man aan boord. Een van de mannen gooit een reddingsboei in het water.
Een foto vanuit de lucht genomen van een "chemical tanker".

Case: Groeistrategie voor operator van chemical tankers

JBR heeft een groeistrategie uitgevoerd, waarin de realisatie van groei is onderzocht en geanalyseerd. Deze marktstudie door Merijn Veltkamp, Margo Blikman en Charlotte Zoller werd onderbouwd door interviews met stakeholders.Op basis van interne en externe analyses zijn verschillende groeihypotheses in kaart gebracht en gedefinieerd als mogelijke groeistrategieën.

Het strategische plan is gepresenteerd aan de aandeelhouder en het managementteam van de onderneming en goedgekeurd en zal in de komende periode ten uitvoer worden gebracht.