http://Valentijn%20Destoop http://Valentijn%20Destoop

Valentijn Destoop 🇧🇪

Associate

  • Sector: Digital & Technology
  • Dienst: Strategy

Als je niet weet waar je heen wilt, dan maakt het niet uit welke weg je inslaat. Lewis Caroll, Alice in Wonderland.’

De tijd dat digitalisering netjes afgebakend zat binnen de IT-afdeling van je bedrijf, is voorbij. Digitalisering maakt vandaag onlosmakelijk deel uit van je bedrijfsstrategie. Je kan er je bestaande business mee versnellen of er compleet nieuwe business rond bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan het als bedrijf evenwel niet maken om op elke kans in te zetten. Je moet eerst goed weten waar je naartoe wil, om dan de weg ernaartoe te kiezen. Altijd met een feitelijke en financiële onderbouwing.

Bij JBR helpen we je om die visie op de toekomst helder te krijgen en in te schatten welke marktevoluties en technologieën voor jouw bedrijf reële groeikansen inhouden.

JBR werkt vaak op het snijvlak van Strategie en Corporate Finance. Digitale transformatie is een groeistrategie voor meer waarde-creatie. We gaan mijn digitale ervaring bij JBR inzetten voor digitale transformaties binnen bedrijven, om een positieve en duurzame impact te creëren.

Ik ben al jaren gefascineerd door hoe je impact op schaal kan creëren. Doorheen mijn carrière ben ik me in diverse aspecten van technologieondernemerschap en innovatie gaan specialiseren.

Met een passie voor ondernemerschap en oog voor duurzame digitalisering heb ik onder meer één van de eerste Belgische digital product designstudio’s opgericht en daarna een corporate venturing agentschap. Daarnaast heb ik bijna tien jaar als businessstrateeg en technologieondernemer bij de Cronos Groep gewerkt. Als erkende IT-holding gaan ze op zoek naar de beste technologieën en zetten deze om in ondernemerschap. Ik heb er de kracht van innovatie-ecosystemen in alle mogelijke sectoren leren kennen en ingezet.

Als hoofd van het VR/AR technologie lab van de DAE in België, uitgeroepen tot de beste gameschool in de wereld, heb ik tot slot ook wetenschap en bedrijven verbonden in de context van Industrie 4.0.

De unieke combinatie van ervaringen en perspectieven maakt dat ik goed de brug kan maken tussen strategie en praktijk. Ik zet mijn holistische kijk en mijn transversale manier van werken graag in om de blik van bestuurders en leidinggevenden te verbreden en om hen 3-9 jaar vooruit te leren denken.

Alle referenties

Mijn referenties.

Type actualiteit
Alle referenties
Alle actualiteiten

Onze actualiteiten.

Type actualiteit

nieuws

JBR in meerdere expertisegebieden in kopgroep van advieswereld

JBR heeft voor sector Scheepvaart Diamond ontvangen en drie keer Platinum rating gekregen.

Lees meer

nieuws

JBR is een onderneming van kennis en kennissen

Interview met Harold Brummelhuis en Rogier Tigchelaar met Brookz over de gewaardeerde werkwijze van JBR.

Lees meer

evenementen

Bezoek ons op de Offshore Energy Exhibition & Conference

Op 28 en 29 november hebben we een stand op de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC)  in RAI Amsterdam. De uitgelezen gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Lees meer

evenementen

IDFA Documentaire: ‘Breaking Social’

Op donderdag 9 november  keken we met onze relaties naar de IDFA Documentaire: ‘Breaking Social’. De film duikt in de wereld van de terugkerende patronen van corruptie die samenlevingen wereldwijd teisteren.

Lees meer

nieuws

Gijs Hulscher sluit zich aan voor Energy & Environment expertise

Gijs Hulscher is toegetreden als associate. Zijn overstap markeert een gerichte verschuiving naar de Energy & Environment sector.

Lees meer

nieuwsbrieven

Nieuwsbrief nr. 24 Kennis voor morgen

Lees de M&A editie van de nieuwsbrief. We hebben een selectie met inspirerende referenties voor u samengesteld.

Lees meer

nieuws

Interview met Lisan, Boudewijn en Jelmer over hun werk

In het artikel in het FSG Journal delen Boudewijn van der Hart, Jelmer Haites en Lisan Hutten hun persoonlijke ervaringen

Lees meer

nieuws

Klimaattransitie en talenttekort stuwt M&A in installatiebranche

Artikel van consultancy.nl over klimaattransitie, talenttekort en overnameactiviteit

Lees meer

nieuws

M&A in de Nederlandse installatiesector

Lees de JBR Installatiemarktmonitor, een beknopt en informatief overzicht van fusies en overnames in de Nederlandse installatiesector.

Lees meer

nieuwsbrieven

Nieuwsbrief nr. 23 Inspiratie en Resultaten

Lees de zomereditie van de nieuwsbrief. We hebben een selectie met inspirerende onderwerpen voor u samengesteld.

Lees meer

Alle actualiteiten