http://Valentijn%20Destoop http://Valentijn%20Destoop

Valentijn Destoop

Associate

  • Sector: Digital & Technology
  • Dienst: Strategy

Als je niet weet waar je heen wilt, dan maakt het niet uit welke weg je inslaat. Lewis Caroll, Alice in Wonderland.’

De tijd dat digitalisering netjes afgebakend zat binnen de IT-afdeling van je bedrijf, is voorbij. Digitalisering maakt vandaag onlosmakelijk deel uit van je bedrijfsstrategie. Je kan er je bestaande business mee versnellen of er compleet nieuwe business rond bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan het als bedrijf evenwel niet maken om op elke kans in te zetten. Je moet eerst goed weten waar je naartoe wil, om dan de weg ernaartoe te kiezen. Altijd met een feitelijke en financiële onderbouwing.

Bij JBR helpen we je om die visie op de toekomst helder te krijgen en in te schatten welke marktevoluties en technologieën voor jouw bedrijf reële groeikansen inhouden.

JBR werkt vaak op het snijvlak van Strategie en Corporate Finance. Digitale transformatie is een groeistrategie voor meer waarde-creatie. We gaan mijn digitale ervaring bij JBR inzetten voor digitale transformaties binnen bedrijven, om een positieve en duurzame impact te creëren.

Ik ben al jaren gefascineerd door hoe je impact op schaal kan creëren. Doorheen mijn carrière ben ik me in diverse aspecten van technologieondernemerschap en innovatie gaan specialiseren.

Met een passie voor ondernemerschap en oog voor duurzame digitalisering heb ik onder meer één van de eerste Belgische digital product designstudio’s opgericht en daarna een corporate venturing agentschap. Daarnaast heb ik bijna tien jaar als businessstrateeg en technologieondernemer bij de Cronos Groep gewerkt. Als erkende IT-holding gaan ze op zoek naar de beste technologieën en zetten deze om in ondernemerschap. Ik heb er de kracht van innovatie-ecosystemen in alle mogelijke sectoren leren kennen en ingezet.

Als hoofd van het VR/AR technologie lab van de DAE in België, uitgeroepen tot de beste gameschool in de wereld, heb ik tot slot ook wetenschap en bedrijven verbonden in de context van Industrie 4.0.

De unieke combinatie van ervaringen en perspectieven maakt dat ik goed de brug kan maken tussen strategie en praktijk. Ik zet mijn holistische kijk en mijn transversale manier van werken graag in om de blik van bestuurders en leidinggevenden te verbreden en om hen 3-9 jaar vooruit te leren denken.

Alle referenties

Mijn referenties.

Type actualiteit
Alle referenties