JBR Corporate Finance

Groeikapitaal voor Watcherr

JBR Corporate Finance trad op als adviseur voor Watcherr en de oprichter
Het team van JBR Corporate Finance bestaat uit:
Frank Hermans, Rik van Meirhaeghe en Valentijn Destoop

Auteur: Frank Hermans
JBR adviseert Watcherr

Consortium van private investeerders verstrekt kapitaal om verdere groei van Watcherr te versnellen.
JBR begeleidde Watcherr en de oprichter.

Watcherr, een Belgisch MedTech-bedrijf opgericht in 2021, levert SaaS en AI aan zorginstellingen en mensen thuis via een geïntegreerd plug-and-play systeem van software en apparaten (smartwatch, smartphone, andere). Het systeem monitort continu de gebruiker, zowel patiënt als zorgverlener, om onregelmatige (gezondheids)patronen te identificeren en zo noodsituaties te voorspellen, te melden en te voorkomen.
In België, Verenigd Koninkrijk en Canada wordt er al gebruik gemaakt van Watcherr.

Watcherr heeft succesvol € 2 miljoen opgehaald in een Serie A-financieringsronde met een consortium van private investeerders.

JBR heeft geholpen bij het opstellen van een presentatie voor investeerders, het opzetten van een financieel model, het identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals het onderhandelen over en adviseren bij de structurering van de deal en het opstellen van de term sheet.

 

 

 

Feiten en cijfers

Watcherr

Watcherr is een AI-gezondheidsoplossing voor bejaardentehuizen, tehuizen en andere instellingen. Het heeft een verpleegoproepsysteem dat is geïntegreerd met data-inzichten om een volledig beeld te geven van de gezondheidstoestand van de gebruiker om zo gezondheidscrises te voorkomen en te detecteren

  • Watcherr uit Erembodegem in België kwam in 2021 met een systeem op de markt dat plug-and-play werkt met een smartwatch die patiënten dragen samen met hun smartphone.
  • In België, Verenigd Koninkrijk en Canada wordt er al gebruik gemaakt van Watcherr
  • Wanneer een potentiële gezondheidskritieke gebeurtenis is gedetecteerd of een onregelmatig gezondheidspatroon in real-time is geïdentificeerd, stuurt het Watcherr systeem een onmiddellijke waarschuwing naar zorgverleners via de Watcherr Mobile App

  • Het personeel wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van de locatie van een bewoner zodra een waarschuwing wordt gegeven

 

 

Investeerders

  • Watcherr heeft succesvol € 2 miljoen aan groeikapitaal verkregen van een consortium van private investeerders.
  • Watcherr heeft nieuwe bestuursleden aangetrokken met een groot zakelijk netwerk en jarenlange ervaring in het opschalen van bedrijven en kondigt meteen ook veranderingen binnen het senior management team aan
  • De private investeerders hebben groeikapitaal verstrekt door middel van een aandelenbelang in Watcherr
  • De opgehaalde fondsen zullen Watcherr’s verkoop- en marketinginspanningen helpen versnellen om internationaal uit te breiden via betrouwbare distributors
  • JBR heeft geholpen bij het opstellen van een presentatie voor investeerders, het opzetten van een financieel model, het identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals het onderhandelen over en adviseren bij de structurering van de deal en het opstellen van de term sheet

Erembodegem, België – juli 2023

Persbericht

Belgische Watcherr sluit investeringsronde af met een totaalbedrag van meer dan €2 miljoen

Watcherr is momenteel actief in België, het Verenigd Koninkrijk in Canada. De opgehaalde fondsen zullen Watcherr’s verkoop- en marketinginspanningen helpen versnellen om internationaal uit te breiden via betrouwbare distributors.

Watcherr kondigt meteen ook veranderingen binnen het senior management team aan. Erik Horemans joins the Watcherr team as Chief Executive Officer, and Piet Steenberghs joins the Watcher team as Chief Financial Officer. Erik Horemans brengt een schat aan ervaring mee uit de technologie-industrie, met een speciale focus op het schalen van startup-teams binnen de software-industrie. Na zijn ervaring in financial audit bij PWC heeft Piet Steenberghs verschillende financiële functies bekleed in verschillende sectoren en heeft hij zich recentelijk toegelegd op tech- en SaaS-bedrijven.

Watcherr heeft ook nieuwe bestuursleden aangetrokken met een groot zakelijk netwerk en jarenlange ervaring in het opschalen van bedrijven.

 

 

 

“We zijn dankbaar dat we tijdens deze ronde zo’n positieve feedback van investeerders hebben gekregen, wat bijdraagt ​​aan onze internationale uitbreiding”,zegt Erik Horemans.

“Het is een eer geweest om Watcherr te leiden samen met de medeoprichters en een geweldig team,”zei oprichter Nikolai Stevens. “We ontvingen talrijke prijzen in verschillende gebieden over de hele wereld en breiden snel uit in Europa, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Watcherr biedt een plug-and-play gezondheidsdetectiesysteem dat gebruik maakt van Bluetooth en mobiele technologie voor verschillende sectoren. Het systeem houdt de gebruiker continu in de gaten en geeft een waarschuwing via de mobiele applicatie wanneer de gebruiker een alarm geeft of wanneer er een onregelmatig patroon/activiteit is gedetecteerd. Functies zoals locatiebepaling en geofencing (binnen en buiten), tweeweg spraakcommunicatie en hartslagbewaking worden gecombineerd in één waterdicht draagbaar apparaat dat onderweg kan worden opgeladen.

Neem persoonlijk contact op met het team

http://Een%20zwart-wit%20foto%20van%20Frank%20Hermans%20die%20lacht

Frank Hermans
Associate

http://Rik%20van%20Meirhaeghe

Rik van Meirhaeghe
Managing Partner JBR Belux

http://Valentijn%20Destoop

Valentijn Destoop
Associate