JBR M&A transactie

Ziut - SPIE Nederland

JBR trad op als M&A adviseur voor Ziut.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit:
Ronald van Rijn en Rocher Hulst.

Auteur: Ronald van Rijn

Overname Ziut door SPIE Nederland afgerond

Op 8 september 2017 heeft SPIE Nederland 100% van de uitgegeven aandelen van Ziut overgenomen. Ziut is actief in de markt voor verlichting van de openbare ruimte en zorgt samen met beheerders, aannemers en andere opdrachtgevers voor verkeersregeling, camerabewaking en Smart City-ontwikkeling.

JBR heeft opgetreden als M&A adviseur voor de aandeelhouders van Ziut.

Feiten en cijfers

Ziut

  • Ziut is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat geïntegreerde technische diensten levert voor de openbare ruimte.
  • Met een jaarlijkse omzet van €114 miljoen richt het zich op de installatie, het beheer en het onderhoud van openbare verlichting, mobiliteit en slimme stadsoplossingen.
  • Ziut is verbonden met de Nederlandse distributienetbeheerders Alliander en Enexis.

 

Spie Nederland

  • SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE-groep, de onafhankelijke Europese leider in multi-technische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie.
  • SPIE Nederland biedt advies en technische oplossingen bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van netwerksystemen, energievoorzieningen, infrastructuur, industriële installaties en gebouwinstallaties.

 

 

8 september 2017

Persbericht

Op 8 september 2017 heeft SPIE Nederland 100% van de uitgegeven aandelen van Ziut overgenomen.

Ziut is actief in de markt voor verlichting van de openbare ruimte en zorgt samen met beheerders, aannemers en andere opdrachtgevers voor verkeersregeling, camerabewaking en Smart City-ontwikkeling.

JBR heeft opgetreden als M&A adviseur voor de aandeelhouders van Ziut

In juli kwamen alle partijen tot een overeenkomst op hoofdlijnen. Afstemming met medezeggenschap, vakbonden en de Autoriteit Consument en Markt heeft geleid tot een definitieve overeenkomst. Ziut blijft in de huidige vorm bestaan. Dat betekent dat alle medewerkers van Ziut in dienst blijven en de huidige arbeidsvoorwaarden en CAO’s van kracht blijven.

Als Nederlandse marktleider in de opnebare verlichting beschikt Ziut over een goede basis om steden uit te rusten met innovatieve en intelligente oplossingen, wat goed aansluit bij één van de expertises binnen het marktsegment Smart city van SPIE.

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Rocher%20Hulst

Rocher Hulst
Principal