JBR M&A transactie

EOLOS en Prorsum

JBR trad op als M&A adviseur voor EOLOS

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit:
Ronald van Rijn en Harold Brummelhuis

Auteur: Ronald van Rijn

 EOLOS trekt groeikapitaal aan om haar toekomstige groei te ondersteunen.

In september 2019 nam Prorsum AG deel aan EOLOS door een aanzienlijk aandelenbelang te verstrekken om de internationale groei te versnellen.

JBR heeft opgetreden als M&A adviseur voor de aandeelhouders van EOLOS.

JBR ondersteunde bij de structurering van de deal, financiële modellering, opstellen van het informatiememorandum, identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals adviseren tijdens onderhandelingen.

EOLOS koos JBR als haar exclusieve adviseur vanwege het uitgebreide netwerk en de expertise in de maritieme, offshore en energiesector.

Feiten en cijfers

EOLOS

EOLOS Floating LIDAR Solutions SL is een Spaans startup bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van drijvende LIDAR (Light Detection and Ranging) boeien. Deze boeien zijn ontworpen om windgegevens te verzamelen in offshore omgevingen.

  • Belangrijkste klanten zijn investeerders in offshore windmolenparken die betrouwbare windmetingen nodig hebben om het windenergiepotentieel te schatten
  • De gegevens die EOLOS levert, verminderen aanzienlijk de onzekerheid en financiële risico’s van het project, terwijl de bankability ervan wordt vergroot
  • EOLOS bezit, onderhoudt en exploiteert een vloot van drijvende LIDAR-systemen

 

PRORSUM AG

PRORSUM AG is een in Zwitserland gevestigde investeringsmaatschappij die zich richt op de energie-, water- en mobiliteitssector. Het bedrijf adviseert institutionele beleggers over duurzame private-equity-investeringen met inachtneming van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

  • Prorsum AG levert een aanzienlijke kapitaalinjectie aan EOLOS. De middelen zullen worden gebruikt om de internationale expansie te versnellen en EOLOS in staat te stellen haar klanten beter te bedienen met een focus op projecten met meerdere boeien.

 

 

26 september 2019

Persbericht

EOLOS, een start-up, heeft een aanzienlijke kapitaalinjectie afgerond van het Zwitserse investeringsbedrijf Prorsum AG. Rajai Aghabi, CEO en oprichter van EOLOS, beschrijft de kapitaalverhoging als “een belangrijke mijlpaal voor EOLOS, waardoor het huidige team de flexibiliteit en capaciteit krijgt om zowel nationaal als wereldwijd te groeien op de markt van complete metingen van windgegevens voor offshore wind, niet alleen door onze financiële positie te versterken, maar ook door het uitgebreide netwerk binnen de energiesector dat Prorsum kan bieden.”

De financiering zorgt voor een aanzienlijke versterking van de stabiliteit, zowel richting klanten als de gehele toeleveringsketen. Aghabi merkt op: “De snelle groei van de windindustrie in Europa, Noord-Amerika en Azië biedt EOLOS geweldige groeikansen. De kapitaalverhoging stelt EOLOS in staat om haar klanten beter te bedienen met een trend richting projecten met meerdere boeien en haar wereldwijde aanwezigheid uit te breiden.”

EIT InnoEnergy, de innovatiemotor voor duurzame energie in heel Europa, leverde startkapitaal voor EOLOS in 2014 en blijft het bedrijf ondersteunen. Diego Pavia, CEO van EIT InnoEnergy, erkende dat “de groei en ontwikkeling van EOLOS een referentiegeval zijn binnen ons portfolio van duurzame energie, wat de effectiviteit van onze deelname aan het bedrijf en ons koesteren van het team in hun beginjaren bevestigt. Ik ben erg trots op het EOLOS-team dat deze stap heeft gezet, in lijn met de projecties die ze hebben gesteld en waar ze zich aan hebben gecommitteerd.”

CEO en oprichter van Prorsum, Otto von Troschke, verklaarde: “We zijn verheugd om de grootste aandeelhouder van EOLOS te worden na de kapitaalverhoging. Rajai en zijn team hebben EOLOS de afgelopen jaren gemaakt tot een van de marktleiders in het segment van complete drijvende LIDAR en hebben enkele van de grootste nutsbedrijven in de offshore windindustrie als klant aangetrokken. Vanwege de versnelling van de ontwikkeltijd van offshore wind kan EOLOS een waardevolle impact hebben op SDG 7.”

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Harold%20Brummelhuis

Harold Brummelhuis
Principal