Bedrijfsoverdracht

De adviseurs van JBR beseffen dat een bedrijfsoverdracht een impactvolle gebeurtenis is. We prepareren het marketingmateriaal en organiseren een passend bedrijfsovername proces dat aansluit bij uw verkoopcriteria. Als procesmanager coördineren wij de afstemming met andere adviseurs, zoals accountants, advocaten en fiscalisten, zodat het proces zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt.

Als toonaangevend adviesbureau staan we klaar om ondernemers te begeleiden bij dit belangrijke traject.

We helpen ondernemers bij het aantrekken van risicodragend en vreemd vermogen, het waarderen van ondernemingen en het begeleiden van een bedrijfsovernames of bedrijfsverkoop. We erkennen ook de waarde van immateriële bezittingen, zoals intellectueel eigendom en klantenbestanden, die van cruciaal belang kunnen zijn voor het succes van de overgenomen onderneming. Wij zijn niet verbonden aan een investeringsmaatschappij of kredietverstrekker en werken altijd vanuit een onafhankelijke adviesrol bij een bedrijfsoverdracht. We begeleiden het gehele proces van de discrete benadering van een overnamekandidaat of potentiële koper tot aan closing van de bedrijfsovername of bedrijfsverkoop.

Bedrijfsovername met Ronald van Rijn bij JBR

De sleutel tot een succesvolle bedrijfsoverdracht

Wat zijn de belangrijkste factoren voor uw bedrijfsoverdracht?

De beslissing uw bedrijf over te dragen, is een mijlpaal die de weg vrijmaakt voor nieuwe mogelijkheden en groei. Het is van cruciaal belang om tijdig te beginnen met de planning en voorbereiding van de bedrijfsoverdracht, zodat mogelijke obstakels kunnen worden overwonnen en een soepele overgang kan worden gegarandeerd. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsoverdracht aan de verwachtingen van alle betrokken partijen voldoet, is het verstandig om professioneel advies in te winnen van experts op het gebied van juridische, financiële en operationele zaken. Een succesvolle bedrijfsoverdracht vereist verschillende factoren die ervoor zorgen dat u een positieve en waardevolle ervaring hebt.  De volgende essentiële aspecten zijn van belang:

  • Grondige planning: Een gedegen planning is essentieel voor een soepele bedrijfsoverdracht.
  • Waardebepaling: Het is van belang om de waarde van het bedrijf te kennen.
  • Juridische en contractuele aspecten: We zorgen samen met betrokken advocaten voor een zorgvuldige juridische afhandeling om de belangen van zowel koper als verkoper te beschermen.
  • Financiële en fiscale planning: We kunnen fiscalisten aansturen om  risico’s en belastingen te minimaliseren door middel van een doordachte financiële en fiscale planning.
  • Communicatie en betrokkenheid: We streven naar openheid en eerlijkheid gedurende het gehele proces.
  • Overdracht van activa en personeel: We plannen en voeren de overdracht van activa en personeel zorgvuldig uit.
  • Nazorg en integratie: Nazorg en integratie spelen een cruciale rol in het succes van de bedrijfsoverdracht.

De adviseurs van JBR zijn zich bewust van de complexiteit van dit proces en zijn er om u te ondersteunen op elk vlak. We nemen al deze aspecten in overweging inclusief financiële, fiscale, psychologische en sociale factoren, om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen tevreden zijn met de bedrijfsoverdracht. Als gespecialiseerd bedrijf in het begeleiden van bedrijfsoverdrachten, hebben we bij JBR oog voor belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op het proces. We leveren uitgebreide ondersteuning en oplossingen voor diverse vraagstukken binnen de domeinen Corporate FinanceStrategyRestructuring en Interim & Governance.

Ons onderscheidend vermogen

JBR is uniek in zijn soort als het gaat om bedrijfsoverdracht

Met onze diepgaande kennis van bedrijfsoverdrachten en een analytische en creatieve benadering begrijpen we de unieke uitdagingen en kansen die gepaard gaan met bedrijfsoverdracht. Ons doel is om maatwerkoplossingen te bieden die aansluiten bij uw specifieke doelen en behoeften. Niet alleen de cijfers, maar ook de marktdynamiek, concurrentie en groeimogelijkheden worden door ons geanalyseerd. Op basis van deze informatie ontwikkelen we een strategische aanpak die zich richt op het maximaliseren van waarde en het realiseren van de gewenste doelen. Bovendien hebben we een uitgebreid netwerk van professionals en experts in diverse vakgebieden, zoals juridische en fiscale zaken, om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de bedrijfsoverdracht zorgvuldig worden behandeld.

Objectieve blik en neutraal advies is onze bekwaamheid voor uw succes! Wij zijn er voor u met onze toewijding, expertise en zorgvuldigheid voor elk detail. Wij zullen ervoor zorgen dat uw bedrijfsoverdracht soepel verloopt en aan uw verwachtingen en doelstellingen voldoet.

We bespreken de wensen en ambities van onze cliënten en werken samen aan het realiseren van een succesvolle bedrijfsoverdracht. Wij bieden praktische oplossingen die u kunnen helpen bij het overwinnen van obstakels en het maximaliseren van waarde tijdens het overdrachtsproces.

JBR is een ervaren en onafhankelijke partner op het gebied van bedrijfsoverdracht, en we staan klaar om u te ondersteunen bij al uw vragen en uitdagingen. Van de eerste plannen en strategie tot aan de uiteindelijke transactie en nazorg.

http://Twee%20mannen%20schudden%20de%20hand%20bij%20JBR

JBR dé juiste keuze

Bedrijfsoverdracht advies

Onafhankelijk en transparant

We werken altijd vanuit een onafhankelijke adviesrol. Een open manier van zakendoen, die inmiddels heel wat opdrachtgevers aan ons heeft gebonden en menig ambassadeur oplevert.

Diepgaande sectorkennis

JBR adviseert en begeleidt bedrijven in sectoren waar de belangen en uitdagingen groot zijn — Maritime & Offshore, Energy & Environment, Healthcare, Food & Agri, Industrial Markets en Digital & Technology.

Dedicated teams

We werken nauw samen met u in specifiek samengestelde projectteams, bestaande uit corporate finance adviseurs, strategen en researchers. De adviseurs van JBR fungeren graag als vertrouwd sparringpartner en zijn gecommitteerd om voor u het beste resultaat te bereiken. Die werkwijze wordt door klanten zeer gewaardeerd.

http://Onafhankelijk%20en%20transparant

Onafhankelijk en transparant

http://Diepgaande%20sectorkennis

Diepgaande sectorkennis

http://Jarenlange%20ervaring

Jarenlange ervaring

Neem persoonlijk contact op met het team

Wilt u een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs aangaan over het bovenstaande, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat
Partner

http://Rocher%20Hulst

Rocher Hulst
Principal