icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen

|Meer infomatie

Interview

Interview met Iemke Imhof over het hernieuwen van de kwaliteitscertificaten

We spreken met Iemke Imhof, manager business operations bij JBR over de combinatie van de externe audits voor het ISO-9001 keurmerk en ACP-keurmerk.

Auteur: Iemke Imhof 🇳🇱

De kwaliteits-certificering is onlangs weer vernieuwd. Wat is hiervoor nodig?

“Een externe audit door CIIO; de auditor krijgt vooraf diverse strategische en kwaliteitsdocumenten toegestuurd. Vervolgens houdt de auditor het onderzoek op locatie en heeft uitgebreide interviews met partners, management en medewerkers. Dit jaar heeft de auditor voor het eerst diverse meetings fysiek bijgewoond. Op deze manier krijgt hij een indruk hoe de kwaliteit tussen professionals gestalte krijgt.”

Wat zijn de voordelen van de certificering door het CIIO?

“De ISO (proces)- en ACP (inhoudelijk advies)-certificering bieden een extern beoordeelde kwaliteitsgarantie voor onze opdrachtgevers. De combinatie van beide certificaten heeft niet alleen praktische voordelen, maar sluit ook aan op onze manier van werken waarbij we niet alleen doen wat we beloven en onze processen op orde hebben, maar ook continu werken aan ons vakmanschap. CIIO vindt dat certificeren een inspirerend proces moet zijn. De reflecterende werkwijze helpt processen te verbeteren, op weg naar een organisatie die het verschil maakt.”

Welke inzichten staan er in het rapport?

“Ik ben heel trots op het rapport. Beide keurmerken zijn verleend zonder kanttekeningen! Door het bijwonen van de auditor zijn de bevindingen van de sessies ook in het rapport meegenomen.

JBR kent allerlei overlegsituaties waarbij kennis gedeeld wordt, maar ook ieder uitgedaagd wordt om vraagstukken voor te leggen en het bedrijf op een hoger plan te brengen. Overleggen stralen openheid, veiligheid en interesse naar elkaar uit, een goede basis voor leren, professionaliseren en delen.”

 

 

Wat is het motto van JBR? Kun je dit uitleggen?

“Morgen beter zijn dan vandaag! Een lerende organisatie in alle opzichten.”

 

Pas je dit motto ook op jezelf toe?

“Natuurlijk, wat je voorleeft ben je zelf. Nieuwsgierigheid en oprechte interesse in wat er speelt bij jonge mensen brengt steeds nieuwe en onverwachte belevenissen mee.

Als je doet wat je altijd deed, dan krijgt je wat je altijd kreeg. En dat lijkt me wel heel saai in het leven!”

Neem persoonlijk contact op met het team


http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn 🇳🇱
Managing Partner JBR