icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen

|Meer infomatie

JBR M&A transactie

StarCuisine’s shareholders

JBR trad op als M&A adviseur voor StarCuisine’s shareholders.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit:
Caspar van der Geest en Niklas Kaiser.

Starcuisine en Bracamonte Convenient Kitchen versterken elkaar door strategische samenwerking

Bracamonte Convenient Kitchen (BCK) in Weesp, specialist in food to go, heeft een strategisch belang genomen in StarCuisine. Beide bedrijven maken het zo mogelijk om betere klantoplossingen te bieden en elkaar te versterken in de convenience markt.

Feiten en cijfers

StarCuisine

StarCuisine kookt verse en hoogwaardige kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten voor retail en foodservice.

  • Het in 2009 opgerichte bedrijf staat op de Nederlandse markt bekend om zijn hoogwaardige en smaakvolle maaltijden
  • In de afgelopen 11 jaar heeft StarCuisine een sterk trackrecord opgebouwd door uitstekend vakmanschap gebaseerd op het erfgoed van de oosterse keuken
  • Met het strategische partnerschap en de nieuwe vestiging in Bleiswijk willen StarCuisine en BCK de koploperspositie van StarCuisine benutten en nieuwe producten, technieken en distributiekanalen combineren
  • JBR assisteerde StarCuisine als M&A adviseur gedurende het gehele verkoopproces met een gerichte marktbenadering

 

Bracamonte Convenient Kitchen

Bracamonte Convenient Kitchen is specialist in food to go en produceert met meer dan 100 chefs verse wraps, sandwiches, pokebowls, yoghurts en salades.

  • BCK is opgericht in 2004 en produceert healthy food to go
  • In 2019 nam het Sushi Ran over om zijn productportfolio uit te breiden
  • Op 30 juni 2021 verwierf BCK een minderheidsbelang in StarCuisine
  • BCK en StarCuisine blijven zelfstandig opereren met de ambitie om de beste kant-en-klaar maaltijd- en food-to-go specialist van West-Europa te worden Beide bedrijven delen dezelfde familiewaarden en omarmen hun lange samenwerking met medewerkers, leveranciers en klanten
  • Beide bedrijven geloven sterk in de combinatie van lekker en gezond eten op basis van hoogwaardige en authentieke bereidingstechnieken

30 juni 2021

Persbericht

Bracamonte Convenient Kitchen (BCK) in Weesp, specialist in food to go, heeft een strategisch belang genomen in StarCuisine. Beide bedrijven maken het zo mogelijk om betere klantoplossingen te bieden en elkaar te versterken in de convenience markt.

BCK en StarCuisine blijven zelfstandig opereren en hebben de ambitie samen nieuwe producten, technieken en afzetkanalen in zowel retail als foodservice te ontwikkelen. Beide bedrijven hebben de ambitie om te bewijzen dat gemaksproducten ook echt lekker en gezond kunnen zijn, zodat onze klanten voorop blijven lopen met steeds bredere en betere convenience oplossingen.

Fernand Molenschot (commercieel & culinair directeur StarCuisine): “We merken al even dat klanten steeds meer behoefte hebben aan steeds diversere oplossingen. Om onze relaties hierbij nog beter te kunnen ondersteunen, zochten wij naar een manier om dit te realiseren.”

Lart Braaksma (operationeel & financieel directeur StarCuisine): “Samen met BCK en Sushi Ran kunnen wij onze ambities om uit te groeien tot de beste maaltijdbereider van West-Europa nog beter verwezenlijken. Zowel onze producten, als onze cultuur sluiten hiertoe uitstekend op elkaar aan.”

Sandrijn Poortman (CEO BCK):“Ik ben blij dat we een nieuwe partner hebben gevonden die volgens dezelfde familiewaarden handelt en onze samenwerking met medewerkers, zakenrelaties en partners respecteert. Wij werken vanuit dezelfde waardering voor smaak en authentieke bereidingswijzen. De chefs van StarCuisine, BCK & Sushi Ran staan te popelen om samen een innovatief en divers assortiment voor alle klanten beschikbaar te maken.”

Poortman vervolgt: “BCK staat voor alledaagse eetmomenten beter en bijzonderder maken. Dit doen wij met fast good food zoals sandwiches, wraps, yoghurts, saladesen onze sushi uitde Japasian Kitchen van Sushi Ran. Wij zien veel mogelijkheden om met de “chef” waardige maaltijden van StarCuisine onze ambitie te versterken en verder te laten groeien.”

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest 🇳🇱
Partner

http://Niklas%20Kaiser

Niklas Kaiser 🇳🇱
Consultant Corporate Finance