JBR M&A transactie

NC Medical en Hospidex

JBR trad op als M&A adviseur voor NC Medical.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit:
Caspar van der Geest en Thomas van Amerongen.

Hospidex werft 100% van de aandelen van NC Medical

Het Nederlandse NC Medical is ingelijfd door zijn Belgische branchegenoot Hospidex. JBR trad tijdens de transactie op als M&A-adviseur van NC Medical.

Feiten en cijfers

NC Medical

NC Medical is sinds 2012 de exclusieve distributeur van het Vernacare Disposable Systeem in Nederland.

  • Met een eigen servicebureau, technische afdeling en logistieke dienst zorgt NC Medical voor een succesvol gebruik van het Vernacare systeem in vele ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland
  • De Vernacare-producten die NC Medical levert, zijn schoner, kostenefficiënter en vormen een voordeliger alternatief voor veel van haar concurrerende producten
  • Als onderdeel van zijn langetermijnstrategie zocht NC Medical een strategische partner om zijn groei te versnellen

 

Hospidex

Hospidex is een specialist in medische apparatuur in Europa en een portfoliobedrijf van Smile Invest, een Europese investeringsmaatschappij met een langetermijnfocus op innovatieve groeibedrijven.

  • Hospidex biedt een uitgebreid assortiment zorgoplossingen in de Benelux en Frankrijk, gericht op gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale lichaamsparameters, het voorkomen van doorligwonden en het veilig afvoeren van medisch afval
  • Bovendien is Hospidex sinds 2020 de exclusieve distributeur van Vernacare-producten in België en Frankrijk
  • Met de overname van NC Medical kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen nu ook een beroep doen op de jarenlange expertise van NC Medical met deze producten om verdere stappen te zetten in hun infectiepreventiebeleid


12 januari 2022

Persbericht

Het Nederlandse NC Medical is ingelijfd door zijn Belgische branchegenoot Hospidex. JBR trad tijdens de transactie op als M&A-adviseur van NC Medical.

Met de overname van NC Medical breidt Hospidex zijn aanwezigheid uit in de Nederlandse markt voor zorgdiensten. De onderneming is gespecialiseerd in de import, distributie en commercialisatie van medische apparatuur en is vooral actief in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hospidex realiseerde vorig jaar met 45 medewerkers een omzet van ruim €33 miljoen.

De producten van Hospidex zijn gericht op gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale lichaamsparameters, het voorkomen van doorliggen en het veilig afvoeren van medisch afval. Bovendien is de Belgische onderneming sinds 2020 de exclusieve distributeur van Vernacare-producten in België en Frankrijk.

“Met Hospidex introduceren we innovatieve zorgoplossingen die dagelijkse problemen voor patiënten en zorgpersoneel oplossen en de kwaliteit van zorg verbeteren. NC Medical past volledig in deze filosofie”, aldus Hospidex-CEO Hendrik Seghers.

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Thomas%20van%20Amerongen

Thomas van Amerongen
Senior Consultant Corporate Finance