JBR Corporate Finance

Groeikapitaal voor RealFaceValue

JBR trad op als adviseur voor RealFaceValue en oprichter
Het team van JBR  bestaat uit: Caspar van der Geest, Rocher Hulst en Lisan Hutten

Consortium van zeven investeerders verstrekt kapitaal om verdere groei van RealFaceValue te versnellen.
JBR begeleidde RealFaceValue en de oprichter.

RealFaceValue, een Nederlands MedTech-bedrijf actief op de markt voor medische esthetiek en cosmetica, heeft succesvol € 1,5 miljoen opgehaald in een Serie A-financieringsronde met een consortium van zeven investeerders.

JBR heeft geholpen bij het opstellen van een presentatie voor investeerders, het opzetten van een financieel model, het identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals het onderhandelen over en adviseren bij de structurering van de deal, het opstellen van de term sheet en de uiteindelijke transactiedocumentatie.

 

 

Feiten en cijfers

RealFaceValue

RealFaceValue (RFV) biedt een innovatieve cloudgebaseerde softwareoplossing waarmee een wetenschappelijk gevalideerde scan van ons gezicht kan worden gegenereerd. Deze scan onthult een intuïtieve interpretatie ongeacht geslacht en/of etniciteit.

  • Het Nederlandse MedTech-bedrijf RealFaceValue werd opgericht in 2020. De oprichters hebben meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van esthetische behandelingen, gedragswetenschap en kunstmatige intelligentie gecombineerd.
  • RealFaceValue biedt een softwaretool die een nieuwe maatstaf hanteert: Perceptive Intelligence, het vermogen om de eerste indruk waar te nemen, te begrijpen en te optimaliseren.
  • De tool wordt in eerste instantie gelanceerd op de markt voor medische esthetiek, maar er bestaat de mogelijkheid om verder uit te breiden naar de cosmetica-markt en daarbuiten.
  • Het ondersteunt klanten bij het nemen van een weloverwogen beslissing met betrekking tot hun esthetische wensen op basis van perceptie en sociale impact.

 

 

Investeerders

  • RealFaceValue heeft succesvol € 1,5 miljoen aan groeikapitaal verkregen van een consortium van zeven investeerders.
  • De tool wordt momenteel geïmplementeerd door drie toonaangevende Nederlandse medische esthetische klinieken. De financiering zal het bedrijf ondersteunen bij de introductie op de Nederlandse markt en het verder optimaliseren van de softwaretool in afwachting van de wereldwijde uitrol.
  • RealFaceValue werkt volgens een SaaS (Software as a Service)-bedrijfsmodel, waarbij klanten zich abonneren op een maandelijks betalingsplan om toegang te krijgen tot een vooraf bepaald aantal gezichtsscans.
  • De zeven investeerders hebben groeikapitaal verstrekt door middel van een aandelenbelang in RealFaceValue.
  • De fondsen zullen worden gebruikt voor de marktintroductie, optimalisatie van de softwaretool, internationale uitbreiding en professionalisering van het bedrijf.
  • JBR heeft geholpen bij het opstellen van een presentatie voor investeerders, het opzetten van een financieel model, het identificeren en benaderen van potentiële investeerders, evenals het onderhandelen over en adviseren bij de structurering van de deal, het opstellen van de term sheet en de uiteindelijke transactiedocumentatie.

Amsterdam – mei 2023

Persbericht

Consortium van zeven investeerders verstrekken groeikapitaal om verdere groei van RealFaceValue te versnellen

RealFaceValue, een Nederlands MedTech-bedrijf actief op de markt voor medische esthetiek en cosmetica, heeft succesvol € 1,5 miljoen opgehaald in een Serie A-financieringsronde met een consortium van zeven investeerders. De fondsen zullen worden gebruikt om de marktintroductie in Nederland te ondersteunen en de softwaretool verder te optimaliseren in afwachting van een wereldwijde uitrol.

 

 

De softwaretool wordt momenteel geïntroduceerd in de dagelijkse praktijk door verschillende toonaangevende Nederlandse medische esthetische klinieken. Door de nieuwste expertise op het gebied van esthetische behandelingen, gedragswetenschap en kunstmatige intelligentie te combineren, helpt de softwaretool klanten bij het nemen van een weloverwogen beslissing over hun esthetische wensen op basis van perceptie en sociale impact.

Neem persoonlijk contact op met het team

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Rocher%20Hulst

Rocher Hulst
Principal

http://Lisan%20Hutten

Lisan Hutten
Business Analyst