icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen

|Meer infomatie

JBR M&A transactie

Bencis Capital neemt Geo Square over

JBR trad op als M&A adviseur voor Bencis Capital

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit: Rik van Maerhaeghe, Valentijn Destoop en Rocher Hulst

De Cronos Group heeft zijn positie in Geo Square verkocht aan Bencis Capital.

JBR begeleidde de aandeelhouders van Bencis Capital

Geo Square bundelt de krachten met investeringsmaatschappij Bencis om haar strategische groeiplannen verder te realiseren, haar positie in de Benelux te versterken en uit te breiden naar andere West-Europese markten.

Het deelnemingsbelang in Geo Square is een investering van Bencis VI, het zesde fonds van Bencis waarmee het tegen het einde van 2020 €575 miljoen had opgehaald.

 

Feiten en cijfers

Geo Square

Geo Square is voornamelijk actief in sectoren zoals overheid, nutsbedrijven, grote industrie, bouw, transport en servicebedrijven, waar het een volledig scala aan diensten, producten en oplossingen aanbiedt.

 

Bencis Capital

Bencis is een onafhankelijke investeerder die ondernemers en managementteams al meer dan 20 jaar ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities, zowel organisch als door middel van overnames.

 

Edegem, 23 april 2021

Persbericht

Bencis stapt aan boord bij location intelligence specialist Geo Square
Geo Square, de Belgische expert in geo-informatiediensten bundelt de krachten met investeringsmaatschappij Bencis voor de verdere realisatie van haar strategische groeiplannen, om haar positie in de Benelux te versterken en uit te breiden naar andere West-Europese markten.
Geo Square, dat met haar dochterbedrijven (waaronder Suivo, Geo Solutions, Aptus, Freebility en Localyse) een toonaangevend eco-systeem is in G.I.S. (geografische informatie systemen), IoT (Internet of Things), Google Maps, Track & Trace en Mobile Workforce, neemt na enkele jaren van sterke organische groei een ervaren partner aan boord om haar ambitieuze toekomstplannen te helpen versnellen. Investeringsmaatschappij Bencis zal Geo Square ondersteunen bij het consolideren van haar positie in de thuismarkten en bij het verder focussen op Europese groei.
Bencis is een onafhankelijke investeerder die al meer dan 20 jaar ondernemers en management teams ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities, zowel organisch als via overnames. De participatie in Geo Square is een investering van Bencis VI, het intussen al zesde fonds van Bencis waarmee ze eind 2020 575 miljoen euro ophaalde.
Geo Square boekte in 2020 een omzet van ongeveer 30 miljoen euro en werkt samen met meer dan 750 klanten waarvan reeds meer dan 150 in Nederland. Geo Square is hoofdzakelijk actief in o.a. sectoren met betrekking tot de overheid, utility, large industry, bouw, transport en servicebedrijven, waar ze een compleet aanbod aan diensten, producten en oplossingen biedt.
Wij zien Geo Square als een van de meest complete en relevante spelers op het niveau van geo-informatiediensten.
Het management team van Geo Square, tevens mede-aandeelhouders, blijft ongewijzigd en is enthousiast over deze samenwerking. Dirk Lambrechts, oprichter en CEO: “Momenteel beschikken we over een sterke positie in onze thuismarkt, en we zijn er van overtuigd dat we dit succesverhaal ook buiten België kunnen dupliceren. Om die ambities waar te maken, vonden we in Bencis een sterke partij die ons met de juiste kennis en middelen zal helpen die groeistappen te zetten. Bovendien was het voor ons ook belangrijk om een partner te vinden die ons unieke ecosysteem en de innovatieve, dynamische cultuur erkent en behoudt. Bencis zal zijn netwerk en middelen inzetten voor de verdere organische groei, en tegelijkertijd gaan ze ons ondersteunen in een selectieve buy-and-build strategie.”
Benoit Graulich, Managing Partner bij Bencis: “Wij zien Geo Square als een van de meest complete en relevante spelers op het niveau van geo-informatiediensten, ze beschikken zowel over een brede kennis en kunde van de nieuwste technologieën, als ook over eigen producten en oplossingen. We zijn dan ook heel verheugd hen te kunnen versterken en te helpen bij hun groei, zowel in de Benelux als in West-Europa. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij onze expertise en onze internationale aanwezigheid de nodige ondersteuning kunnen bieden om deze markten verder te verkennen.”
Samen met de Cronos Groep legde Geo Square de afgelopen 17 jaar een mooi groeiparcours af. Op basis van een breed portfolio aan diensten en oplossingen rond Location Intelligence en IoT groeide Geo Square van een team van 2 naar bijna 200 medewerkers. Dirk Deroost, mede-oprichter van De Cronos Groep: “We zijn heel trots op wat Geo Square de afgelopen jaren bereikt heeft binnen onze groep. We zien het als een mooie bekroning op ons unieke ondernemingsmodel dat een bedrijf zoals Geo Square nu klaar staat om haar vleugels uit te slaan naar Europa en de volgende stappen te zetten. We zullen met veel interesse hun verdere groeiverhaal opvolgen en wensen hen alle succes toe in deze nieuwe stap naar internationalisering met Bencis.”

Neem persoonlijk contact op met mij

http://Rik%20van%20Meirhaeghe

Rik van Meirhaeghe 🇧🇪
Managing Partner JBR Belux