Marianne Kopp is benoemd als nieuwe commissaris bij Vekoma Rides

Per 1 juli 2023 treedt Marianne Kopp toe aan de Raad van Commissarissen. JBR Governance heeft kunnen bijdragen aan het versterken van de Raad van Commissarissen met de benoeming van Marianne. Dit bewijst hoe professionele ondersteuning en goed bestuur een cruciale rol spelen in het succes van een organisatie.

Marianne Kopp heeft een achtergrond in Aeronautical Engineering en met haar jarenlange ervaring bij gerenommeerde technische bedrijven zoals Fokker Aircraft en Rolls-Royce, brengt zij per 1 juli 2023 een schat aan ervaring en expertise naar de Raad van Commissarissen van Vekoma. In haar huidige rol als CPO bij NS en in de verschillende functies binnen Transdev heeft Marianne bewezen dat ze niet alleen technisch onderlegd is, maar ook een scherp oog heeft voor strategie en bedrijfskunde.

De CEO van Vekoma Har Kupers vertelt over de zoektocht naar een nieuwe commissaris en de benoeming: ‘Omdat we een nieuwe commissaris zochten, hebben we Daan Steenbergen van JBR Governance een basisprofiel gestuurd van waar we naar op zoek waren. Vervolgens is Daan een dag in Vlodrop geweest om het profiel verder te kunnen invullen en professionaliseren. De commissarissen hebben gesprekken gevoerd met diverse kandidaten en uiteindelijk is Marianne in Vlodrop kennis komen maken. We zijn enorm blij met de keuze voor Marianne, ze is een goede match met het bedrijf en de mensen. Ze zal zeker een bijdrage leveren aan onze toekomstige groei. Dat heeft Daan goed doordacht en aangevoeld.”

Daan Steenbergen, Managing Partner bij JBR Governance, heeft Marianne voorgedragen. Hij is opgetogen over haar benoeming als commissaris: “Vijf jaar geleden heeft JBR, Vekoma Rides succesvol begeleid bij de verkoop aan het Japanse Sansei Technologies. Nu zijn we verheugd om te zien dat JBR Governance heeft kunnen bijdragen aan het versterken van de Raad van Commissarissen met de benoeming van Marianne. Dit bewijst hoe professionele ondersteuning en goed bestuur een cruciale rol spelen in het succes van een organisatie.”

 

Marian vervolgt: “Met Daan Steenbergen heb ik al lang contact, wij sparren regelmatig over ontwikkelingen in mijn loopbaan. Zo polste hij mij voor deze rol bij Vekoma; heel bijzonder is dat Vekoma samen met een ander uniek technisch bedrijf al heel lang op mijn lijstje van bedrijven staat waar ik een bijdrage zou willen leveren. Zeker als je kijkt naar de complexiteit van de projecten en de daaraan gekoppelde bedrijfsvoering in deze technologische hoogwaardige omgeving. De match met Vekoma is zo mooi omdat ik, dat bleek ook tijdens de rondleiding vorige week, een klik heb met de mensen, het bedrijf en als achtbaan liefhebber met het product. In deze rol komen veel lijnen samen innovatie, technologie, veiligheid en beleving. Dat alles in een internationale setting.”

Yvonne Paulussen, Director of Change van Vekoma Rides, is erg enthousiast over de toetreding van Marianne. We zijn ervan overtuigd dat de technische en bedrijfskundige ervaring van Marianne een belangrijke rol zal spelen in de verdere groei van Vekoma Rides. We kijken uit naar de waardevolle bijdrage die zij zal leveren aan ons bedrijf in de toekomst.

Vekoma Rides staat bekend als een van ’s werelds meest toonaangevende en innovatieve achtbaanfabrikanten. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor thema- en attractieparken. In nauwe samenwerking met internationale klanten streven ze voortdurend naar maatwerkprojecten die de verwachtingen overtreffen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Vlodrop in Limburg en een getalenteerd team van meer dan 300 werknemers blijft voortdurend grenzen verleggen en de lat hoger leggen.