Nieuws

JBR Healthcare Event

Dit jaar is een mijlpaal voor JBR, want we vieren dat we 40 jaar bestaan!

Om dit jubileum te vieren organiseerden wij het JBR Healthcare event.

 

 

Op 12 juni vond in het Vondelparkpaviljoen het JBR Healthcare Event plaats. Het thema van dit event was: “Privaat Kapitaal in de zorg: een lust of een last?”.

De middag begon met de lancering van de JBR Zorgsamenwerkingsmonitor 2024. JBR Partner  Caspar van der Geest nam ons mee in de belangrijkste conclusies uit deze monitor. Caspar vertelde onder andere over de afname van het aandeel investeringsmaatschappijen en de toename van andere private investeerders in de zorgtransacties. Opvallend is de afname van het aandeel van de buitenlandse investeerders.  

Daarna werd met bestuurders, ondernemers, investeerders en financiers uit de zorg een inspirerende discussie gevoerd onder leiding van Peter Bennemeer. Robbert Braak leidde de diverse stellingen in met prikkelende filmfragmenten. Wat verstaan we onder privaat kapitaal en is er een onderscheid te maken met private equity in strikte zin? Doet het er toe wie de eigenaar is of gaat het om wat de eigenaar doet?  

Privaat kapitaal werd daarbij meer gezien als de facilitator van innovatieve zorgconcepten dan als de initiator. Het speelt een rol bij de invoering van bedrijfsmatig denken in de zorg om de balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid te houden. Het kan ook als aanjager van verandering in een marktsegment fungeren.  

De bijeenkomst werd afgesloten met een informele borrel. Waar gasten de kans kregen om elkaar te ontmoeten en verder te praten over de onderwerpen die eerder die middag aan bod kwamen.  

Bekijk de aftermovie van het JBR Healthcare Event

 

Neem persoonlijk contact op met het team dat het evenement heeft georganiseerd

Maak een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Thomas%20van%20Amerongen

Thomas van Amerongen
Senior Consultant Corporate Finance

http://Suut%20Tang

Suut Tang
Consultant Corporate Finance

http://Zwart%20witte%20foto,%20Brigitte%20Huisman%20lacht%20naar%20de%20camera

Brigitte Huisman
Business Developer