JBR M&A transactie

JBR en RSM begeleiden cross-border deal in zorgsector

Het Nederlandse NC Medical is ingelijfd door zijn Belgische branchegenoot Hospidex. JBR en RSM traden tijdens de transactie op als financieel M&A-adviseur.

 

Hospidex werft 100% van de aandelen van NC Medical

Het Nederlandse NC Medical is ingelijfd door zijn Belgische branchegenoot Hospidex. JBR en RSM traden tijdens de transactie op als financieel M&A-adviseur.

Met de overname van het Zoetermeerse bedrijf breidt Hospidex zijn aanwezigheid uit in de Nederlandse markt voor zorgdiensten. De onderneming is gespecialiseerd in de import, distributie en commercialisatie van medische apparatuur en is vooral actief in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hospidex realiseerde vorig jaar met 45 medewerkers een omzet van ruim €33 miljoen.

De producten van Hospidex zijn gericht op gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale lichaamsparameters, het voorkomen van doorliggen en het veilig afvoeren van medisch afval. Bovendien is de Belgische onderneming sinds 2020 de exclusieve distributeur van Vernacare-producten in België en Frankrijk.

“Met Hospidex introduceren we innovatieve zorgoplossingen die dagelijkse problemen voor patiënten en zorgpersoneel oplossen en de kwaliteit van zorg verbeteren. NC Medical past volledig in deze filosofie”, aldus Hospidex-CEO Hendrik Seghers.

NC Medical levert onder meer wegwerpbedpannen en desinfectiemiddelen aan zorginstellingen. Ook is het bedrijf actief in het coronasegment. Zo levert het injectiespuiten en -naalden voor de boostervaccinaties tegen het coronavirus.

“Met de overname van NC Medical zullen ziekenhuizen en zorginstellingen binnen onze portefeuille nu ook een beroep kunnen doen op de jarenlange expertise en producten van NC Medical om verdere stappen te zetten in hun infectiepreventiebeleid”, aldus Seghers.

 

Dealadviseurs

Hospidex en diens meerderheidsaandeelhouder Smile Invest kregen tijdens de deal advies van RSM, dat zowel de financiel due diligence als het belastingadvies voor zijn rekening nam. Het dealteam bestond uit Marcel Vlaar, Steef van Kuijen en Maxime Moxon (due diligence) en Marco Jansze, Yvette Gorter, Sterre Strik en Frida Jonkers (belastingadvies). Advocaten van CORP. (Diederik Baas, Jim Koster) zorgden voor het juridische M&A-advies.

NC Medical (circa 15 medewerkers en een omzet van rond de €3 miljoen) werd tijdens de transactie bijgestaan door JBR (dealteam: Caspar van der Geest, Thomas van Amerongen en Gustian van der Linde).

Cindy Hoogteijling van advocatenkantoor Wijn&Stael verzorgde de juridische ondersteuning.

De Managing Director van NC Medical, Mike van Schie, blijft aan boord bij Hospidex en gaat leidinggeven aan de Nederlandse activiteiten van het gecombineerde bedrijf.

Smile Invest, een investingsbedrijf van de Vlaamse ondernemer Urbain Vandeurzen, investeerde de afgelopen jaren in een reeks Belgische en Nederlandse groeibedrijven, zoals fotonicabedrijf Effect Photonics en matrijzenfabrikant IGS.

 

Bron: Consultancy.nl

 

Neem persoonlijk contact op met het team

http://Caspar%20van%20der%20Geest

Caspar van der Geest
Partner

http://Thomas%20van%20Amerongen

Thomas van Amerongen
Senior Consultant Corporate Finance