icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen

|Meer infomatie

Whitepaper

Sustainable Harbour Towage

In deze uitgave wordt ingegaan op de invloeden van strengere regelgeving op het gebied van milieu, slimmere sleepboten en de behoefte aan meer efficiëntie. De markt reageert hierop door toenemende digitalisering, nieuwe businessmodellen en nieuwe samenwerkingen.

Auteur: Margo Blikman 🇳🇱
JBR nieuwsbrief Harbour Towage

Sleepvaartindustrie zeer veerkrachtig

In september 2022 vond de International Tug and Salvage Convention (ITS) plaats in Istanbul. Speciaal voor deze gelegenheid is deze uitgave van de GMAP Maritime & Offshore Newsletter gepubliceerd.

In deze uitgave wordt ingegaan op de invloeden van strengere regelgeving op het gebied van milieu, slimmere sleepboten en de behoefte aan meer efficiëntie. De markt reageert hierop door toenemende digitalisering, nieuwe businessmodellen en nieuwe samenwerkingen.

Er zijn substantiële investeringen nodig om volwaardig deelnemer te zijn en te blijven in dit immer veranderende landschap. Naast de ontwikkelingen en marktveranderingen, werd ook deze sector geconfronteerd met de COVID 19-pandemie en de geopolitieke spanningen. De COVID 19-pandemie heeft duidelijk gemaakt dat wereldwijde toeleveringsketens kwetsbaar zijn, met als één van de gevolgen de vorming van nieuwe toeleveringsketens. De huidige geopolitieke spanningen hebben ook invloed op de wereldhandel. Belangrijke invloed zijn de spanningen tussen de VS en China en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Ondanks al deze uitdagingen heeft de sleepvaartindustrie bewezen zeer veerkrachtig te zijn.

De sleepboot sector maakt een enorme verandering door als gevolg van consolidatie. Nieuws contractvormen, nieuwe regelgeving en veranderende verhoudingen tussen de stakeholders, synergiën en andere efficiëntiewinsten voeden deze consolidatiegolf. Voor kleinere spelers wordt het soms lastig hun plaats te claimen. Dit consolidatiespel en de stevige aanwezigheid van grote spelers in de markt, zelfs tijdens de COVID-19-pandemie, hebben ook de interesse van financiële investeerders in de sector vergroot. De komende jaren worden interessant met de combinatie van de technische ontwikkelingen om de wereldwijde sleepvloot efficiënter en milieuvriendelijker te maken, en we verwachten een voortzetting van het consolidatiespel.

In deze publicatie vindt u ook weer een overzicht van een aantal geselecteerde sleepbootbedrijven. Naast een korte omschrijving van deze bedrijven, zijn er ook de overzichten van de vloten, recente overnames en de wijze waarop de duurzaamheidsfactor binnen de bedrijven wordt uitgerold.

Onze dank gaat uit naar de waardevolle informatie die wij van de sleepbootbedrijven hebben ontvangen om dit overzicht te kunnen maken

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsbrief.

Neem persoonlijk contact op met het team

http://Margo%20Blikman

Margo Blikman 🇳🇱
Senior Consultant Research

http://Rick%20ter%20Maat

Rick ter Maat 🇳🇱
Partner