icon

Bezoek ons op de ITF World 2024 op 21 en 22 mei in Antwerpen.

|Meer informatie
X

Whitepaper

Electric Power in Europe & Power Quality in corporation with HyTEPS

De tweede editie van de JBR Strategy, Corporate Finance & Restructuring Energy & Environment nieuwsbrief is gericht op Electric Power in Europa met aandacht voor de M&A-activiteiten.

Auteur: Ronald van Rijn

De komende winter wordt cruciaal voor de Europese energiesector

De winter van 2023-2024 zal fungeren als een lakmoesproef voor de Europese energiemarkt, en eventuele barre winterse omstandigheden zullen waarschijnlijk de gasopslagreserves van de EU op de proef stellen. Aangezien de opslagcapaciteit doorgaans met 50-60 procentpunten afneemt gedurende een Europese winter, zal de Noorse invoer waarschijnlijk niet in staat zijn om het Russische gastekort te compenseren.

Om de vraag te beheersen, heeft de Europese Commissie in mei 2022 ook de campagne “Energie besparen” gelanceerd om de lidstaten te begeleiden bij het bedenken van de beste, meest geïndividualiseerde manieren om hun energieverbruik te verminderen.
Daarnaast heeft de Commissie in juli 2022 ook een nieuw wetgevingsmechanisme en een Europees plan voor vermindering van de gasvraag voorgesteld en op 5 augustus 2022 de verordening inzake de vermindering van de vraag naar gas goedgekeurd.

Veel Europese markten plannen netuitbreidingen om tegemoet te komen aan de snelgroeiende hernieuwbare energie.
Elektriciteit is van cruciaal belang en omdat smart grids gevoeliger zijn voor storingen, is er steeds meer aandacht voor power quality om deze storingen te meten en te voorkomen.

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsbrief.

Neem persoonlijk contact op met het team

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR

http://Merijn%20Veltkamp

Merijn Veltkamp
Associate

http://Alexander%20Rutten

Alexander Rutten
Business Analyst