Aankondiging

Daan Steenbergen zet praktijk op voor zoektocht naar commissarissen

Daan Steenbergen is benoemd als managing partner van JBR Governance. Dit is een nieuwe dochteronderneming van JBR.

Auteur: Daan Steenbergen
  • Managing Partner JBR Governance
  • LinkedIn
Daan Steenbergen - JBR Governance

Nieuwe praktijk met de focus op de ontwikkeling en professionalisering van de Raad van Commissarissen.

Daan neemt veel ervaring mee van executive search, executive counseling en leiderschapsontwikkeling. Bij Capita Selecta werkte hij ruim 18 jaar als managing partner. Daarvoor was hij actief binnen internationale search organisaties zoals Spencer Stuart en Odgers Berndtson.

Samenwerking met JBR

Het team van JBR Governance bestaat uit professionals die actief zijn op het gebied van Supervisory Search, maar ook op het gebied van Boardroom evaluatie; zelfevaluatie, strategie, conflictbemiddeling. Voor een beter inzicht in de financiële dynamiek binnen een organisatie werken we graag samen met het JBR Institute.

Daan Steenbergen: “Het opzetten van een praktijk met de focus op de ontwikkeling en professionalisering van de Raad van Commissarissen, binnen de biotoop van JBR was een kans die ik niet kon afslaan. Zeker omdat hier mooie lijnen samenkomen. We kunnen terugvallen op alle kennis en ervaring die bij JBR aanwezig is. Een klankbord en denktank met heel veel (inter)nationale ervaring.”

Hij vervolgt zijn uitleg: “Onze kennis en de markt waarbinnen de opdrachtgever zich beweegt is één van de basisvoorwaarden voor het uitvoeren van een succesvolle search. Binnen JBR is een schat aan sector en bedrijfsinformatie. We hebben inzicht in de ontwikkelingen en trends binnen de sectoren waarin JBR actief is; deze informatie wordt per project geactualiseerd. Het bezitten van dergelijke informatie is uniek. Het biedt de mogelijkheid om binnen een search in-depth, marktkennis in te brengen in het profiel van de gewenste kandidaat.

Dit wordt gecombineerd met een uitgebreide intake bij de opdrachtgever, het omgevingsonderzoek, wat uiteindelijk resulteert in het profiel; bedrijf, rol en ideale kandidaat. Door communicatie, doorvragen en de nodige vasthoudendheid worden de juiste kandidaten geselecteerd. Wij nemen alle betrokkenen mee in het proces, zijn duidelijk over waar we op welk moment staan en doen er alles aan om onverwachte ’teleurstellingen’ te voorkomen.”

Een groeiende behoefte aan toezichthouders met een onderscheidende waarde

Ronald van Rijn, managing partner van JBR, vertelt over de samenwerking: “We zijn heel blij met de samenwerking met Daan Steenbergen en zijn team. Van onze goede relaties en families, kregen steeds vaker de vraag: Weet je nog een goede commissaris? Het gevaar is dat je in het netwerk van bekenden blijft en onvoldoende aandacht hebt voor de Board Dynamics, diversiteit en complementariteit. Daarnaast speelt de betrokkenheid en de verantwoordelijkheid van een toezichthouder in toenemende mate een rol bij de besluitvorming in complexe vraagstukken van de onderneming.

Na de samenwerking met “Commissarissen Search” zijn wij ons nog meer bewust van de groeiende behoefte aan toezichthouders met een onderscheidende waarde voor de onderneming. Om aan hieraan te blijven voldoen, hebben we samen met Daan Steenbergen JBR Governance opgericht. Met de expertise van het samengestelde team kunnen we een totaaloplossing aanbieden.”

 

 

Het team van JBR Governance: Daan Steenbergen, Harm Tunteler, Heske van Eyck van Heslinga en Joost de Vries

 

Neem persoonlijk contact op met ons op

http://Daan%20Steenbergen

Daan Steenbergen
Managing Partner JBR Governance

http://Ronald%20van%20Rijn

Ronald van Rijn
Managing Partner JBR