JBR M&A transactie

Osmaïa en T&G Groep

JBR trad op als M&A adviseur voor Osmaïa Groep.

Het dealteam van JBR Corporate Finance bestaat uit: Harold Brummelhuis en Sten Welboren.

 

 

Auteur: Harold Brummelhuis

Osmaïa Groep neemt de T&G Groep over.

JBR begeleidde de Osmaïa Groep bij de acquisitie van de T&G Groep.

De Osmaïa Groep is er trots op om de T&G Groep te verwelkomen die hun ambitie deelt voor een kwalitatieve en duurzame dienstverlening. Deze fusie biedt de teams de mogelijkheid om samen te werken en best practices uit te wisselen, zodat ze de diensten kunnen verbeteren en de positieve impact op internationaal niveau kunnen versterken.

Deze transitie naar Osmaïa Nederland biedt ook kansen voor kleine en middelgrote bedrijven in het groenbeheer die zich willen aansluiten bij een stabiele organisatie met een sterke focus op lokaal ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie.

 

Feiten en cijfers

Osmaïa Groep

Met 1.700 medewerkers verspreid over heel Europa, werkt Osmaïa Groep al meer dan 130 jaar aan het versterken van de natuur en het centraal stellen van duurzaamheid in ons dagelijks leven.

 

Osmaïa Nederland

Osmaïa Nederland (voorheen T&G Groep) behoudt de lokale kracht van de verschillende bedrijven – elk met een eigen entiteit en identiteit – en blijft zich richten op de inrichting en het beheer van de buitenruimte.

Schijndel, 17 oktober 2024

Persbericht

T&G Groep wordt groenplatform Osmaïa Nederland

“Verder groeien met behoud van ons lokale karakter”

Aannemerscollectief T&G Groep zet een volgende stap in haar ontwikkeling. De organisatie gaat verder als groenplatform Osmaïa Nederland. Deze transformatie is onderdeel van een bredere samenwerking met de Osmaïa Group, een toonaangevende Europese speler met een ambitie voor duurzaamheid en lokaal ondernemerschap.

Lokaal ondernemerschap

Met de oprichting van Osmaïa Nederland doet het aannemerscollectief recht aan wat het bedrijf een sterke speler maakt in de markt. Osmaïa Nederland behoudt de lokale kracht van de verschillende bedrijven – elk met een eigen entiteit en identiteit – en blijft zich richten op de inrichting en het beheer van de buitenruimte. Door de samenwerking met Osmaïa Group ontstaan nieuwe mogelijkheden voor innovatie en verduurzaming, waarbij de regionale expertise en internationale slagkracht samenkomen. Met 1.700 medewerkers verspreid over heel Europa, werkt Osmaïa Group al meer dan 130 jaar aan het versterken van de natuur en het centraal stellen van duurzaamheid in ons dagelijks leven. Met deze nieuwe ontwikkeling schiet het groenplatform nu ook wortels in Nederland.

Hans Smulders, oprichter en directeur van alle bedrijven vallend onder het aannemerscollectief T&G Groep, wordt de nieuwe CEO van Osmaïa Nederland B.V. en blijft nauw betrokken bij de bedrijven binnen het platform. Hij ziet de transitie als een kans om de organisatie de impuls te geven die het nodig heeft: “Met de overgang naar Osmaïa Nederland kunnen we onze kennis en ervaring combineren met de kracht van een nóg sterkere fundering. Dit stelt ons in staat beter in te spelen op marktontwikkelingen, zoals verduurzaming en elektrificatie, en om de uitdagingen van de veranderende arbeidsmarkt aan te gaan.”

Een antwoord op de uitdagingen van morgen

De markt waarin T&G Groep actief is, verandert snel en dat vraagt om aanpassingen in de bedrijfsvoering en investeringen in duurzame innovaties. T&G Terrein en Groenvoorziening, Gustaaf, Heesakkers Infra en FacTer – die allemaal onderdeel zijn van het oorspronkelijk aannemerscollectief – kunnen binnen het groenplatform hun krachten bundelen en blijven groeien, zonder hun kernwaarden te verliezen.

Daarnaast biedt de internationale samenwerking ook de nodige extra slagkracht, juist op lokaal niveau. Dat benadrukt ook Eric Bouichet, CEO van Osmaïa Group: “‘We zijn er trots op een organisatie te verwelkomen die onze ambitie deelt voor een kwalitatieve en duurzame dienstverlening. Deze fusie biedt onze teams de mogelijkheid om samen te werken en best practices uit te wisselen, zodat we onze diensten kunnen verbeteren en onze positieve impact op internationaal niveau kunnen versterken.”

Kansen voor groei in Nederland

De transitie naar Osmaïa Nederland biedt ook kansen voor kleine en middelgrote bedrijven in het groenbeheer die zich willen aansluiten bij een stabiele organisatie met een sterke focus op lokaal ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Er lopen momenteel al meerdere potentiële transities die de groep op korte termijn al direct van een volgende impuls gaan voorzien (hierover later meer).

Smulders: “Met Osmaïa Nederland bieden we een sterk fundament waar lokale bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen, met behoud van hun eigen identiteit. Dit is de perfecte volgende stap in de verduurzaming van ons bedrijf, en richting het waarmaken van onze missie voor het verduurzamen en vergroenen van Nederland.”

Neem persoonlijk contact op met het dealteam

http://Harold%20Brummelhuis

Harold Brummelhuis
Principal

http://Sten%20Welboren

Sten Welboren
Business Analyst